Els partits marquen territori davant un escenari de pactes, el 4t dia de campanya

Actualitzat

Hi ha una pregunta que està marcant aquests primers dies de la campanya electoral i és quins pactes estarien disposats a fer els partits després del 14 de febrer. Avui tots marcaven territori.

Salvador Illa s'ha mostrat partidari de governar en minoria amb els comuns, i els de Jéssica Albiach volen un govern fort d'esquerres. Junts veuria un suposat suport d'Esquerra des de fora com un nou tripartit. I la CUP, per la seva banda, no garanteix el suport a un govern de Junts i Esquerra si no és per avançar cap a la independència.

 

Ciutadans ha fet públic un anunci en què compara l'assalt al Capitoli de Washington --on l'entrada per la força al Congrés va provocar cinc morts-- amb alguns moments del procés independentista a Catalunya. El vídeo alterna imatges de la capital nord-americana amb Barcelona, i del president Trump amb els presidents Puigdemont i Torra.

 

En la mateixa línia, el PP ha dit que tots els populismes acaben assaltant les institucions, també a Catalunya. Alejandro Fernández s'ha compromès a lluitar contra els populismes, ja que diu que tracten l'adversari polític com un enemic i això trenca qualsevol possibilitat de pacte.

 

La campanya va passar aquest diumenge a la nit per Televisió Espanyola amb un debat de candidats que va ser un tots contra tots. Aquesta és la crònica el debat:


Creuament de retrets pels pactes

A més dels retrets per la política de pactes, també hi ha hagut acusacions relacionades amb la corrupció. Esquerra ha atacat directament els socialistes. Junqueras diu que els de sempre estan tacats de corrupció i assenyala Núria Marín. El candidat del PSC Salvador Illa assegura que no pensa pactar mai amb els partits independentistes, però els socialistes han coincidit amb Ciutadans, com a mínim en cultura i en la comparació del procés amb l'actitud dels trumpistes durant l'assalt al Capitoli.

En Comú Podem, per la seva banda, ha centrat les seves crítiques en les polítiques mediambientals, i el PP s'ha dedicat als joves en un acte amb les noves generacions. La CUP, envoltada d'imputats en mobilitzacions de protesta, ha desglossat les seves propostes antirepressives.

La candidata del PDeCAT Àngels Chacón ha donat suport al cap de llista de la demarcació de Girona, l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i ha dit que Junts fa joc brut perquè els exclou. Laura Borràs, candidata de Junts, creu que el PDeCAT parla de gestió i d'independència com si haguessin de triar, quan Junts per Catalunya vol totes dues coses, i ha respost a Esquerra que "el que no és realista" és pensar que l'Estat espanyol es comportarà de manera democràtica i concedirà un referèndum.
 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut