Els partits, preocupats per l'abstenció en el segon dia de campanya pel 14F

La majoria de forces polítiques han fet crides a la participació, presencial o per correu
Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Segon dia de campanya i Pedro Sánchez ja ha tornat a Catalunya, dos cops en 48 hores, per fer costat a Salvador Illa. Una mostra de la importància que els socialistes -i La Moncloa- donen a les eleccions catalanes. Ha estat en un acte a Tarragona, on s'ha parlat d'unitat i de superar el procés, i ha quedat clar que la participació preocupa.

Un dels objectius dels independentistes és superar el 50 per cent dels vots. Si ho aconsegueixen, la candidata de Junts s'ha compromès aquest dissabte a reactivar la declaració d'independència en el primer ple que es faci.

Esquerra fa una crida a la participació i defensa els governs amplis. Però no tots. En un acte telemàtic amb el món local, Pere Aragonès ha posat d'exemple els pactes que els republicans han fet als ajuntaments de Lleida, Figueres i Sant Cugat del Vallès. Pactes de govern amb forces progressistes i independentistes, ha dit el candidat d'Esquerra. No els "pactes de la vergonya" de la Diputació i de la ciutat de Barcelona. Oriol Junqueras ha demanat que el 14F no es quedi ningú a casa per por.

Des de la CUP també s'ha defensat que l'independentisme és l'únic moviment capaç de fer trontollar l'Estat i el règim del 78. En una xerrada retransmesa en streaming entre Dolors Sabater i dos pesos pesants d'anteriors legislatures, David Fernàndez i Anna Gabriel, els anticapitalistes han volgut deixar clar que fugen de falsos embats i de governar -diuen- per gestionar misèries. Fernàndez ha advertit que el conflicte polític no es resoldrà fins que es respecti la voluntat majoritària, mentre Gabriel ha defensat la feina de l'exili.

Comuns i PDeCAT han fet campanya des de l'Ebre i l'Alt Pirineu i aposten pel desenvolupament territorial. Els populars han rebut el suport de la presidenta de la Comunitat de Madrid i Ciutadans fa una crida a la participació i critica que els presos participin en la campanya. 


Retrets mutus i líder espanyols

Segon dia de campanya també amb retrets mutus. Esquerra treu pit que la seva formació, a diferència d'altres, no té casos de corrupció. Junts es compromet a activar la declaració d'independència. I Anna Gabriel i Artur Mas entren en campanya

Desembarcament de líders estatals avui en campanya. Pedro Sánchez ha presentat Salvador Illa com el candidat capaç de passar pàgina del procés mentre que Isabel Díaz Ayuso ha acusat els socialistes de ser independentistes a Catalunya. Des de Ciutadans, Inés Arrimadas ha demanat el vot que anomena constitucionalista perquè no guanyin els independentistes. 

Els comuns reclamen al PSC que expliqui amb qui pactarà després de les eleccions. La seva candidata, Jéssica Albiach, assegura que els seus vots seran per fer un govern d'esquerres.
 

Recurs a la Junta Electoral

La Junta Electoral de Barcelona ha desestimat el recurs que la CUP va presentar contra el pla de cobertura de la campanya electoral de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Argumentaven que els mitjans públics no haurien de donar veu a partits que emparen el discurs de l'odi com Vox. Però la Junta Electoral considera que Vox és un grup polític significatiu i que aquest és l'únic aspecte que valoren per exigir-ne la cobertura. És per aquest motiu que ens veiem obligats a informar sobre Vox durant la campanya.

Vox ha fet avui un acte de campanya a Girona que ha acabat amb incidents.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut