Els passatgers del Talgo bloquejat a l'estació d'Ulldecona

300 passatgers d'un Talgo, fins a 18 hores atrapats a Ulldecona per inundació de vies

Redacció Actualitzat

Les pluges intenses que han caigut al sud de Catalunya i la meitat nord del País Valencià han provocat molts problemes per a la circulació ferroviària i per carretera. Protecció Civil recomana evitar la mobilitat per aquestes comarques.

La pitjor part d'aquest episodi de pluges se l'ha endut Vinaròs, al Baix Maestrat, on en només una hora es van superar ahir a la tarda els 159 litres per metre quadrat, una xifra de rècord.

Les tempestes han afectat el corredor mediterrani. A conseqüència dels aiguats s'ha inundat l'estació de tren de Vinaròs i la circulació ferroviària entre Catalunya i el País Valencià ha estat tallada fins aquest dissabte a primera hora.

Però els afectats més directes han estat els 300 passatgers d'un tren Talgo que feia el trajecte Barcelona-Cartagena. Amb la circulació interrompuda per la inundació a l'estació de Vinaròs han hagut de passar la nit a dins del tren a l'estació de l'Aldea després d'haver quedat bloquejats a Ulldecona.

Els usuaris han criticat la manca d'informació i alternatives per part de Renfe i han agraït l'ajuda que la Creu Roja els ha facilitat.

 


 

Renfe ha explicat que, en un primer moment, es va intentar enviar autobusos per transportar els viatgers bloquejats a l'estació de l'Aldea. Però la rotonda d'accessos estava negada d'aigua i no hi van poder arribar. Després es van esgotar els autocars disponibles i es van oferir als viatgers del Talgo Barcelona-Cartagena dues alternatives, segons el portaveu de Renfe Antonio Carmona:

"Autobusos no hi havia, degut a que ja havíem utilitzat una dotzena pràcticament una cinquantena i no hi havia disponibilitat. Teníem dues opcions que vam oferir als clients: una era tornar a Barcelona en tren i, des d'allà, via AVE, Madrid i de Madrid a València- Alacant.

L'altra opció, que han agafat pràcticament la meitat dels viatgers era esperar-se al tren, per continuar viatge un cop reoberta la via. Però no teníem constància quan es podia reobrir. De fet s'ha reobert cap a les cinc del matí una de les vies i a dos quarts de set les dues vies"

Una part del passatge ha pogut tornar cap a Barcelona després d'unes hores. Una altra part s'ha hagut d'esperar més estona fins que Renfe ha pogut tornar a obrir la via en direcció sud"

 

Els passatgers que van optar per la primera opció van sortir d'Ulldecona a les 2:40 de la matinada:


La Creu Roja s'ha activat per donar assistència als afectats fins que Renfe els trobés una solució.

Aquesta era la situació en què es trobava l'estació de Vinaròs ahir al vespre, que va obligar a tallar la circulació de trens a la línia Castelló-Tarragona.

 

 


 


Alguns passatgers del Talgo s'han queixat que han passat fins a tretze hores a dins del tren, que Renfe no els ha donat cap resposta durant hores i que després els ha ofert un itinerari via Madrid per anar fins a Alacant.

 

 

 

 

Els passatgers bloquejats que han optat per esperar continuar el trajecte en direcció a València encara han trigat més hores a poder arribar a destinació: han arribat a València a les 8 del matí després d'haver de fer marxa enrere cap a Barcelona, agafar aquí un altre tren fins a Madrid, i, des de Madrid, anar amb un tercer tren fins a València.

 




Els passatgers exigeixen respostes a Renfe després d'hores d'espera a dins del tren a la nit, i l'acusen de ser incapaços de gestionar un episodi de crisi.



 





L'Ajuntament d'Ulldecona ha fet una crida via Facebook aquesta mitjanit per demanar voluntaris per portar aigua i menjar als passatgers bloquejats a l'estació. Un avís que després ha anul·lat.

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, s'ha queixat de la "gestió nefasta i lamentable" que ha fet Renfe d'questa incidència provocada per l'episodi de llevantades.

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut