Una imatge de l'interior del MNAC (ACN/Pau Cortina)

Els principals museus es posen en marxa i anuncien les dates de reobertura

Es preparen adaptant els espais a les mesures de seguretat sanitàries i enfocant-se especialment al visitant local
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els museus catalans es preparen per a la tornada. Tot i que en un principi s'havia parlat d'una obertura conjunta a Barcelona, finalment no hi ha hagut consens i els principals museus han anunciat, cadascun per la seva banda, quan obriran portes.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), principal museu del sistema català, ho farà el 10 de juny, segons han avançat els seus directors a Catalunya Ràdio. Ara les visites es podran fer de dimecres a diumenge de deu del matí fins a les vuit del vespre. A més, hi haurà un autobús llançadora gratuït que connectarà el museu amb plaça Espanya amb una freqüència de pas de 20 minuts.

 

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu Picasso reobriran les portes el 12 de juny.

 

El Museu d'Història de Catalunya obrirà durant la primera quinzena de juny i el Museu del Barça també a mitjans de juny, coincidint amb la tornada del futbol.

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el 3 de juny i la Fundació Joan Miró de Barcelona, a mitjans de juny.

 

 

La Fundació La Caixa reobrirà els CaixaForum de Catalunya l'1 de juny, però els CosmoCaixa no tenen permís fins a entrar a la fase 2.

La Fundació Foto Colectania tornarà a obrir les portes al públic el 3 de juny, i la Fundació Miró preveu obrir a mitjans de juny.

Els equipaments que depenen del turisme estranger no obriran fins al juliol, com per exemple el Museu de Montserrat i els Museus Dalí, que tenen previst reformular l'espai de Figueres i potenciar els espais a l'aire lliure de Portlligat i Púbol.

Fora de Barcelona, el Museu de Lleida preveu obrir el 6 de juny i el Museu Episcopal de Vic, un dels equipaments de referència en art medieval europeu, el 30 de maig.

També hi ha museus que ja han obert, com el cas del Museu de les Terres de l'Ebre o el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que va reobrir el 18 de maig i aquesta setmana s'hi ha sumat l'opció de visitar el Passeig Arqueològic, l'esplanada superior de l'Amfiteatre i el Fòrum de la Colònia.

L'Arxiu Nacional de Catalunya, l'Arxiu Històric de Lleida i l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya també han obert les portes i la resta d'arxius de la Xarxa d'Arxius Comarcals reobriran a partir de divendres diferents equipaments en funció de la regió sanitària. Han posat a disposició el públic un mapa interactiu per identificar en quina fase està cada territori i poder saber si els arxius ja han obert les portes al públic. L'horari de consulta és de nou del matí a dues del migdia amb cita prèvia.

Reobertura seguint el protocol de seguretat

Per reobrir, tots els museus han de garantir l'aplicació de les mesures de protecció per evitar contagis de coronavirus: reduir l'aforament, utilitzar mascareta, gel higienitzant, mantenir les distàncies de seguretat, senyalitzar recorreguts segurs, catifes de desinfecció i pantalles de metacrilat, entre altres.

Durant la fase 1 també s'han d'eliminar les visites guiades o activitats en grup. Les visites només poden ser individuals o per grup familiar. La capacitat dels museus ha estat reduïda a un terç de l'aforament. El MACBA ha publicat a la seva web les mesures aplicades seguint la normativa sanitària vigent.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Museus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut