Recompte en un col·legi electoral (Reuters / Jon Nazca)

Els programes electorals de les eleccions del 14F

Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

Els principals partits polítics catalans ja han publicat els programes electorals de cara a les eleccions al Parlament del 14F. La recuperació econòmica després de la crisi del coronavirus, la gestió de la sanitat o el procés sobiranista (acabar-lo o reconduir-lo) engloben les principals propostes d'uns programes que en cada convocatòria electoral es presenten més tard.

 

Ciutadans

La formació guanyadora de les eleccions del 21D es presenta a aquests comicis amb totes les enquestes pronosticant-li una forta baixada respecte a fa tres anys. Finalment, Carlos Carrizosa pren el relleu d'Inés Arrimadas com a candidat a presidir la Generalitat. Entre les principals propostes de la formació taronja hi ha fer una auditoria a la Generalitat, augmentar la inversió en salut, potenciar l'educació trilingüe i més ajudes a treballadors, famílies, pimes i autònoms.

Consulta aquí el programa de Ciutadans per a les eleccions del 14F

 

PDeCAT

Amb l'exconsellera Àngels Chacon com a cap de llista, el Partit Demòcrata es presenta a les eleccions amb la bandera de fer compatible el projecte independentista amb el bon govern. El PDeCAT, que manté els drets de campanya de JxCat, proposa un pacte intergeneracional i potenciar la projecció de Catalunya al món.

Consulta aquí el programa del PDeCAT per a les eleccions del 14F:

 

 

Programa Electoral del PDeCAT by Moderador Noticies Web

 

ERC

Esquerra es presenta a les eleccions amb propostes que volen ser "una guia de reconstrucció" per a aquest moment i, a la vegada, caminar cap a la independència. Entre les principals propostes d'Esquerra per al 14F, hi ha la creació d'un comissionat per gestionar els fons europeus de reconstrucció, excloure les empreses de l'Ibex-35 dels serveis públics i la creació d'una conselleria d'Igualtat. El vicepresident de la Generalitat durant l'última legislatura, Pere Aragonès, és el candidat dels republicans per presidir la Generalitat.

Consulta aquí el programa d'Esquerra per a les eleccions del 14F:

 

 

Programa electoral d'ERC by Moderador Noticies Web

 

 

PSC

El PSC es presenta a les eleccions amb l'objectiu de superar el procés independentista i obrir una etapa de col·laboració entre la Generalitat i el govern espanyol. Amb el fins fa poc ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a cap de llista, els socialistes busquen confirmar a les urnes els bons pronòstics que els donen enquestes com la del CIS.

Consulta aquí el programa del PSC per a les eleccions del 14F:

 

Programa electoral del PSC by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

En Comú Podem

Enfortir la sanitat pública és un dels punts forts del programa d'En Comú Podem per a aquestes eleccions al Parlament. Els comuns també proposen un escut social per afrontar els efectes de la crisi del coronavirus, un horitzó verd i feminista i la reconstrucció del país amb la perspectiva d'una república plurinacional i federal. Jéssica Albiach, diputada al Parlament des del 2015, és la candidata dels comuns a la Generalitat.

Consulta aquí el programa d'En Comú Podem per a les eleccions del 14F:

 

Programa electoral d'En... by Moderador Noticies Web

 

 

CUP

La CUP es presenta a les eleccions del 14 de febrer amb propostes que volen afrontar les crisis sanitària, econòmica i política en què es troba Catalunya. Amb l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater com a candidata, els anticapitalistes acudeixen al 14F amb un programa que té quatre eixos: antiracisme, drets laborals, ecologisme i feminisme.

Consulta aquí el programa de la CUP per a les eleccions del 14F:

 

Programa electoral de la CUP by Moderador Noticies Web

 

 

PP

Després d'obtenir només quatre escons a les eleccions al Parlament del 2017, el PP es presenten a les eleccions amb 101 propostes per "defensar la llibertat i crear prosperitat". Amb Alejandro Fernández com a cap de llista i amb els fitxatges de Lorena Roldán i Eva Parera com a números 2 i 3, els populars volen ser una alternativa tant a l'independentisme com a un possible tripartit d'esquerres.

 

Consulta aquí el programa del PP per a les eleccions del 14F

 

JxCat

Amb Carles Puigdemont com a número u i Laura Borràs com a candidata a presidir la Generalitat, Junts per Catalunya es presenta als comicis com a formació hereva de l'1 d'octubre. Escissió del PDeCAT, Junts reclama culminar el procés d'independència i proposa crear un banc nacional català.

Consulta aquí el programa de Junts per Catalunya per a les eleccions del 14F:

 

 

Programa electoral de Junts by Moderador Noticies Web

 

Vox

Vox es presenta a les eleccions al Parlament amb 10 propostes bàsiques que giren al voltant del procés sobiranista i l'atac a la immigració. La candidatura que encapçala Ignacio Garriga proposa expulsar les persones migrants en situació irregular, tancar els centres per a joves migrants, renunciar a les competències en educació, salut i interior o denunciar Quim Torra i l'actual govern de la Generalitat.

Consulta aquí el programa de Vox per a les eleccions del 14F:

Programa electoral de Vox by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

 

ARXIVAT A:
Junts ERC Cs PSC En comú PP CUP PDeCAT Vox Eleccions Parlament Catalunya 2021
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut