Pla mitjà de Joe Biden en un faristol fent un discurs. Al fons, hi diu "Biden, Harris"
El demòcrata Joe Biden, 46è president dels Estats Units (Reuters/Kevin Lamarque)

Els resultats de les eleccions dels EUA del 2020: el duel entre Biden i Trump

El candidat demòcrata va guanyar gràcies al suport de sis dels set estats clau: Arizona, Geòrgia, Michigan, Nevada, Pensilvània i Wisconsin

Joe Biden va necessitar quatre dies per tenir assegurada la presidència dels Estats Units a les eleccions del 2020. El desenllaç del duel entre el candidat demòcrata i el republicà --i fins llavors president-- Donald Trump no es va confirmar fins que Biden va aconseguir la victòria a l'estat de Pensilvània

El que havia estat vicepresident de l'administració Obama va passar al davant de la cursa electoral gràcies als 20 vots electorals d'aquest estat clau i va esdevenir, així el 46è president dels Estats Units.

Amb el recompte final, doncs, Biden va aconseguir superar els 270 compromissaris necessaris i va obtenir-ne 306 --79 vots electorals més que Hillary Clinton a les eleccions del 2016--, mentre que Donald Trump es va quedar amb 232 --72 compromissaris menys--, i va perdre així la presidència.

Si ens fixem en el vot popular, Biden també va aconseguir-ne la majoria: un 51,31%, que són 81.283.501 vots dels ciutadans. Trump, per la seva banda, es va quedar amb un 46,85%, és a dir, 74.223.975 suports.

Joe Biden va aconseguir guanyar no només a Pensilvània, sinó també a 5 estats clau més: Michigan, Wisconsin, Arizona, Geòrgia i Nevada. De fet, dels set estats clau, Trump només va aconseguir imposar-se en un, Carolina del Nord. 

 

 

ARXIVAT A:
Joe BidenEleccions Estats UnitsEstats Units
Anar al contingut