Els resultats oficials de l'1-O confirmen la victòria del sí amb un 43% de participació

Les xifres constaten que en els col·legis electorals on no hi va haver repressió la participació va ser més elevada
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El govern ha fet públics els resultats oficials del referèndum de l'1 d'octubre. La participació global va ser del 43%. El "sí" a un estat independent va guanyar àmpliament  amb un 90,1% de vots. Un 7,83% va votar no i un 1,98% de vots es van emetre en blanc, tal com el govern ja va avançar el mateix diumenge a la nit.

♦ Pots consultat tots els resultat de l'1-O a l'especial

Les xifres constaten que als col·legis electorals on no hi va haver repressió la participació va ser més elevada. En algun  punt, com el Priorat, fins al 85%. I a moltes comarques d'interior, la participació està per sobre del 60%. Superen el 70% el Moianès, la Conca de Barberà, el Berguedà i el Pallars Sobirà.

Les comarques amb la participació més baixa van ser l'Aran d'un 24%. El Baix Llobregat, un 32%. El Baix Penedès, un 33,5%. El Baix Camp un 38% i el Barcelonès un 35,9%.

Una dada curiosa: al poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà, la participació va ser del 100%. Hi va votar tot el cens, 25 persones, i també una altra persona d'un altre poble. Hi va haver 25 vots a favor de la independència i un vot en blanc.

Resultats per demarcacions

Girona va tenir la participació més alta: un 53,32 per cent.

En segon lloc, Lleida. Un 52,83 per cent.

Després Barcelona. Un 41,23 per cent.

La participació més baixa, a Tarragona. Un 40,62 per cent.

 

Resultats per vegueries

La participació més alta, a la Catalunya Central. 58 per cent. Seguida de l'Alt pirineu i l'Aran, prop d'un 54 per cent. Girona i les Terres de l'Ebre 53 per cent i Lleida 52 per cent. La participació més baixa a Barcelona, 39 i mig per cent i Tarragona gairebé un 37 per cent.

Resultats per comarques

Resultats per municipis

Cerca aquí el resultat del teu municipi

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut