El president dels Estats Units, Donald Trump (Reuters)

Els serveis d'intel·ligència ocultarien informació a Trump per manca de confiança

Ho publica el diari "The Wall Street Journal", citant fonts anònimes dels serveis d'espionatge, que temerien que Trump pugui filtrar o comprometre informació sensible per a la seguretat del país
Redacció Actualitzat

Els serveis d'intel·ligència dels Estats Units haurien amagat informació sensible al president, Donald Trump. Així ho publica el diari econòmic The Wall Street Journal, que cita fonts anònimes dels serveis d'espionatge. Segons el mitjà, les agències temen que el seu màxim superior jeràrquic pugui filtrar o comprometre informació que posi en risc la seguretat nacional del país, com ara les fonts o els mètodes que utilitzen per aconseguir informació d'altres països.

El diari nord-americà també explica que el fet que els serveis d'espionatge reservin informació al president no és nou. Sí que ho és el fet que la decisió s'hagi pres per falta de confiança en el comandant en cap del país. En les anteriors ocasions s'hauria fet per protegir algunes fonts, sense amagar el contingut de les seves revelacions.

Segons un portaveu de l'oficina del director nacional d'Intel·ligència, però: "Qualsevol suggiment que la intel·ligència dels Estats Units està amagant informació i no proveint el millor al president i al seu equip de seguretat no és cert."

La decisió d'amagar informació sensible a Trump reforçaria la falta de confiança mútua ja existent entre els serveis d'intel·ligència i el president Trump, després que fa uns dies dimitís el conseller de Seguretat Nacional, Michael Flynn, per haver ocultat els detalls de les seves converses amb l'ambaixador rus a Washington. Flynn hauria fet gestions amb l'ambaixador rus abans d'assumir el càrrec i tampoc no hauria informat dels estrets vincles que té amb el Kremlin.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut