Els sindicats d'educació han convocat fins ara cinc dies de protestes
Els sindicats d'educació han convocat fins ara cinc dies de protestes (ACN/Blanca Blay)

Els sindicats d'educació planten Cambray després d'una nova proposta que no els convenç

Segons el document, al qual ha tingut accés TV3, Educació proposa la reducció d'una hora lectiva per als docents o la reducció progressiva de les ràtios

RedaccióActualitzat

Els sindicats de mestres i professors no han anat a la taula sectorial prevista per a aquest matí a la seu de la conselleria. I ja és la cinquena en què no es presenten. Així ho han decidit després de rebre l'última proposta del departament ahir al vespre, que no els ha convençut.

Segons el document, al qual ha tingut accés TV3, Educació proposa la reducció d'una hora lectiva per als docents d'infantil i primària d'aquí dos cursos, i un curs més tard en el cas de secundària. Una hora més que podran destinar a tasques de coordinació, però que en cap cas modificarà el total d'hores lectives que rebran els alumnes.

A més, per d'aquí tres cursos, es proposa que les dues hores que els docents de més de 55 anys havien perdut tornin a ser lectives.

La proposta també desgrana la reducció progressiva de les ràtios que començarà el curs que ve a P3, i l'eliminació dels contractes d'un terç de jornada. Són mesures --aquestes últimes ja anunciades-- per fer efectives en els propers quatre anys i que suposen una inversió de 494.657.884 milions d'euros.

La proposta també preveu l'increment progressiu de la plantilla, en més de 5.200 docents en quatre anys.

La nova proposta del Departament d'Educació és un nou intent d'evitar la convocatòria de més aturades, després de cinc jornades de protestes. L'última, aquest dimecres.

Les negociacions es van donar per tancades dilluns passat després de quatre dies, quan el mediador del Departament de Treball va valorar que estaven en un punt mort. La trobada d'avui és una taula sectorial ordinària convocada amb anterioritat.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut