Pancarta sobre la vaga general durant la concentració de plaça Universitat per la vaga del 21F

Els sindicats independentistes convoquen vaga general per a l'11 d'octubre

El preavís d'aturada a tot Catalunya es fa a les portes de la sentència del Suprem sobre el judici del procés
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

La sentència del judici de l'1-O, que es farà pública d'aquí uns dies, provocarà una sèrie de mobilitzacions convocades pel moviment independentista. La primera d'aquestes mobilitzacions que s'ha anunciat és una vaga general prevista per a l'11 d'octubre. Els sindicats independentistes, la Intersindical CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya, han registrat el preavís de vaga en un context de precampanya electoral i a les portes de la sentència del judici del procés.

La Intersindical va impulsar les aturades del 21 de febrer d'aquest any, coincidint amb l'inici del judici del procés i l'aturada de país del 3 d'octubre just després del referèndum.

Jesús Palomar, membre del secretariat de la Intersindical, ha dit a Catalunya Ràdio que els motius formals per anar a la vaga són laborals -per exemple, reclamen un salari mínim de 1.200 euros o la promoció de la igualtat de gènere-, però hi ha un rerefons polític.

"No som una organització política, però el context polític influeix molt. Lògicament, la vaga la convoquem per motius laborals i socials, però entenem que hi ha un context polític que també està aquí, i no el podem obviar. Per tant reclamem tots els drets, laborals, socials, nacionals... Totes aquelles mancances que té la ciutadania de Catalunya."

 

El preavís de vaga arriba poc abans que es faci pública la sentència del judici del procés

Els empresaris no veuen amb bons ulls la convocatòria de vaga de l'11 d'octubre anunciada pels sindicats independentistes. Pel president de la CEOE, Antonio Garamendi, ni la situació econòmica ni tampoc la situació política, en ple procés electoral, fan que una vaga general sigui ara una bona opció. Emplaça els sindicats a negociar:

"No crec que sigui bo, i més en un moment de desacceleració econòmica, posar entrebancs en el camí. Crec que el diàleg és el que porta a acords, i amb voluntat s'arriba a aquests acords."

El president de la CEOE ha aprofitat per demanar als partits polítics que arribin a un acord per formar un govern "moderat" que doni estabilitat econòmica al país.

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut