Barcelona

Els socorristes diuen prou: vaga indefinida a les platges de Barcelona

La CGT ha convocat l'aturada dels vigilants de platja, que denuncien tota mena d'incompliments en termes de plantilla, infraestructura, seguretat i nòmines per part de l'empresa concessionària i l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

El socorristes de Barcelona han engegat aquest divendres una vaga indefinida. L'ha convocat la CGT en considerar que no hi ha avenços en el conflicte laboral i hi ha incompliments per part de l'empresa Aunar Group.

La Generalitat ha fixat el 50% de serveis mínims. L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que a les platges hi oneja la bandera groga i s'avisarà per megafonia de la vaga dels socorristes.

Aquest divendres s'han reunit amb l'ajuntament en una reunió maratoniana durant 7 hores, i avui amb l'empresa. La reunió ha durat una escassa mitja hora i no s'han posat d'acord en com organitzar la prestació dels serveis mínims.

Segons el sindicat, la forma com l'empresa vol organitzar-los vulnera el seu dret a vaga. Al migdia s'ha reprès la negociació.

Reunió aquest matí dels socorristes amb l'empresa (CCMA)

Des de l'Ajuntament, sostenen que els compromisos amb aquest col·lectiu s'estan complint i que estan fent reunions setmanals amb els representants dels treballadors per fer un seguiment. 
 

La platja de Barcelona sense servei de socorrisme (CCMA)

Segona convocatòria de vaga

Entre altres reclamacions, els vaguistes es queixen de la manca de personal i de l'incompliment d'acords signats amb la plantilla.

En una roda de premsa celebrada dijous, els socorristes van recordar que el 16 de maig ja van suspendre una vaga convocada, tot esperant que la patronal i l'administració municipal complissin els acords que s'havien aconseguit amb la mediació de Treball.

"Amb la temporada alta iniciada, hem tingut paciència i hem informat que, si no es respecten els acords signats, la plantilla no assumiria els dèficits que actualment hi ha al servei una vegada més."

 

Menys personal, pitjor servei

Segons el sindicat, s'han incomplert els acords adquirits amb l'empresa i assolits amb l'Ajuntament a la reunió del 16 de maig en matèria de revisions mèdiques i dermatològiques i dotació d'uniformes i equips de protecció individual.

Finalment, han denunciat l'incompliment de les millores dels mòduls de salvament, errors en la liquidació de nòmines i pagaments fora dels terminis legals, a més de la ja denunciada manca de contractacions, que provoca dèficits en el servei.

 

Anar al contingut