Els taxistes tornen a circular per Barcelona

Els taxistes de Barcelona desconvoquen la vaga

Un dia de setembre, que encara no s'ha determinat, els taxistes oferiran el servei gratuït
Redacció Actualitzat

Els taxistes de Barcelona han desconvocat la vaga i han reprès el servei a partir de les 3 de la matinada d'aquest dijousLa decisió s'ha pres a les 11 de la nit de dimecres i s'han donat quatre hores per aixecar el campament que havien anat muntant a la Gran Via des de divendres.

 

A l'assemblea, que s'havia de fer a partir de dos quarts de deu, però que va començar amb retard, es van viure alguns moments de tensió.

 

 

Després de vuit dies de mobilitzacions, alguns taxistes començaven a mostrar signes d'esgotament.

A banda, cal recordar que aquests dies d'estiu podrien estar perdent uns 200 euros diaris.

 

 

Un dia de taxis gratis al setembre

A banda de l'aixecament de les mobilitzacions, els taxistes han anunciat que un dia del mes de setembre -que no han precisat- oferiran el servei de franc per compensar els ciutadans de Barcelona, que s'han vist afectats pels vuit dies de vaga.

 

La vaga dels taxis de Barcelona va començar dimecres passat com una aturada de dos dies. Divendres al matí, els taxis van tornar a la feina, però al migdia es van reprendre les mobilitzacions.

El motiu? La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de mantenir la suspensió de la normativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que regulava la proporció entre llicències de taxi i de vehicles de lloguer amb xòfer (VTC), que els taxistes consideren competència il·lícita.

La decisió sobre la continuïtat de la vaga estava marcada per la Conferència Nacional del Transport, que s'ha celebrat aquesta tarda a Madrid, en què han participat el govern espanyol i les comunitats autònomes.

 

La Moncloa ha ofert a les comunitats autònomes que ho vulguin assumir les competències sobre les llicències de vehicles VTC. De fet, la Constitució Espanyola estableix que les comunitats autònomes poden assumir les competències de transport interior.

La mobilització del sector del taxi a Barcelona s'ha acabat escampant per tot Espanya. D'altra banda, taxistes de moltes ciutats de Catalunya i de la resta d'Espanya s'han desplaçat a Barcelona per mostrar la seva solidaritat.

 

De la mateixa manera que a la capital catalana feia dies que centenars de taxis havien ocupat bona part de la Gran Via i del passeig de Gràcia, a Madrid havia quedat bloquejat el passeig de la Castellana.

L'Assemblea de Taxistes de Madrid, que aplega una quarta part de tots els professionals del sector a Espanya, també ha decidit aquesta nit deixar les aturades.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut