Els taxistes faran vaga 12 hores contra la suspensió de la norma que limita l'actuació d'Uber i Cabify
Els taxistes faran vaga 12 hores contra la suspensió de la norma que limita l'actuació d'Uber i Cabify

Els taxistes reclamen que, a partir d'ara, Uber compleixi la normativa

Élite Taxi, que va presentar la denúncia per competència deslleial, veu com una victòria la decisió de Brussel·les de considerar Uber una empresa de transport que s'ha de sotmetre a les regulacions que estableixin els estats membres

RedaccióActualitzat

Satisfacció entre els taxistes de la capital catalana per la sentència europea. I també per part de l'associació professional Élite Taxi, que són els que van denunciar Uber el 2014. En una entrevista al programa "Els matins" de TV3, l'advocada que ha portat aquest cas, Montserrat Balagué, ha explicat que ara Uber haurà de demanar llicències i complir amb la normativa catalana i espanyola.

"Si vol continuar amb el model de negoci que estava operant fins ara, Uber haurà de complir la normativa de transport tant a nivell estatal com a nivell autonòmic. No només pel que fa a llicències, sinó complint també amb la resta de la normativa en matèria de transport, que és molt àmplia i molt taxada."

Élite Taxi afirma que la sentència té "una gran transcendència jurídica", no només per les implicacions legals sobre Uber sinó també perquè es poden extreure conclusions extrapolables a altres negocis "que segueixen intentant eludir les responsabilitats legals pròpies del servei que es presta".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut