Protestes pel preu del carburant: marxa lenta de 300 taxistes fins al Parlament

Els taxistes amenacen de tornar a acampar a la Gran Via si no reben ajudes directes per compensar la pujada

RedaccióActualitzat

L'aturada dels transportistes per la pujada del preu del gasoil, que aquest dimecres ha arribat al desè dia, s'ha notat als carrers de Barcelona. A més, aquest cop, els taxistes també s'han sumat a les mobilitzacions.

Uns 300 taxis, segons la Guàrdia Urbana, han fet una marxa lenta des de la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona-el Prat i fins al Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella.

La mobilització, convocada per Élite Taxi, ha creuat Barcelona per la Gran Via i ha baixat pel passeig de Sant Joan. També hi han participat sis tractores.

El seu coordinador, Tito Álvarez, ha assegurat que la situació per a ells és insostenible:

"No ens surten els números i anem al Parlament a demanar ajudes directes, perquè si no haurem d'aturar l'activitat". 

Amb el sector amb prou feines recuperat dels efectes de la pandèmia de covid, el cost actual del combustible fa que molts taxistes treballin pràcticament a pèrdua. Asseguren que no volen carregar els usuaris amb uns increments importants de les tarifes i, per tant, demanen ajudes directes a les administracions, bàsicament la Generalitat i el govern central.

I amenacen: "O ens ajuden o pararem". Això vol dir, ha explicat Álvarez, "aparcar els cotxes a la Gran Via"

Reclamacions que han traslladat a representants dels grups parlamentaris un cop han arribat a la cambra catalana.

Marxa lenta dels taxistes al seu pas per la C-31
Marxa lenta dels taxistes al seu pas per la C-31 (ACN/Àlex Recolons/Lluís Sibils)

Abans, hi ha hagut una marxa a peu dels transportistes a Barcelona. Convocats per la Plataforma en Defensa del Sector del Transport, uns dos-cents han tallat la ronda Litoral en els dos sentits, primer Besòs i després Llobregat, entre les 9 i les 11 del matí. 

A més, primera hora els piquets s'han concentrat, com cada dia, als accessos al port de Barcelona, on les grans terminals ja han avisat que aviat no podran assumir més contenidors. 

L'alt preu de l'energia està posant contra les cordes el govern espanyol. Sindicats, com CCOO i la UGT, i organitzacions de consumidors i veïnals han convocat manifestacions a tot l'Estat per reclamar mesures urgents que frenin l'escalada de preus.

Transportistes s'han concentrat aquest dimecres al Wanda Metropolitano de Madrid
Transportistes s'han concentrat aquest dimecres al Wanda Metropolitano de Madrid (Europa Press/Jesús Hellín )
ARXIVAT A:
Transport de mercaderiesEnergia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut