Els treballadors d'Amazon no volen tenir sindicat, segons la votació d'Alabama

L'empresa ha sortit guanyadora de l'intent de crear el primer sindicat d'Amazon als Estats Units
Actualitzat
TEMA:
Drets laborals

La planta d'Amazon a Bessemer, a Alabama, podria tenir el primer sindicat de l'empresa dels Estats Units, però no serà així. Els treballadors han votat en contra de sindicar-se de manera rotunda i s'han posat al costat de l'empresa, que ha fet campanya activa.

Amazon s'ha assegurat la majoria amb 1.798 treballadors contra el sindicat (en necessitava 1.608 per a la majoria), enfront de 738 a favor, segons la Junta Nacional de Relacions Laborals (NLRB per la sigla en anglès), que s'ha encarregat de la supervisió.

Ha participat a la votació un 55% de la plantilla, però hi ha hagut més de mig miler de vots impugnats i d'altres anul·lats. El procés ha estat llarguíssim perquè els vots s'han fet per correu, a causa de la pandèmia, i el recompte ha estat també supervisat per l'empresa, gairebé vot a vot.

"No és el que volíem però, tristament, és el que molts esperaven", ha dit el president de l'NLRB, Stuart Applebaum, que ha afegit que, malgrat tot, "encara representa un moment important per als treballadors".

La firma de Jeff Bezos, l'home més ric del món segons Forbes, és la segona empresa amb més treballadors del país, darrere de la cadena d'hipermercats Wallmart.

La pandèmia l'ha acabat d'afavorir, amb l'augment del comerç electrònic, i ha contractat desenes de milers de treballadors.

L'empresa ha fet valer que paga 15 dòlars l'hora, el doble que el salari mínim, i dona bones prestacions a uns treballadors que semblen satisfets i no han vist la necessitat de veure's representats per un comitè d'empresa. Les queixes per les condicions laborals no han estat escoltades.

La votació ha despertat un gran interès en un país amb molt poca afiliació sindical, que hi veia la possibilitat d'animar el moviment laboral, davant del temor de la direcció.

Fins i tot el president dels Estats Units, Joe Biden, va dir fa un mes, sense citar Amazon, que "l'empresa no ha d'intimidar ni amenaçar els sindicats".

ARXIVAT A:
Drets laborals Precarietat laboral Amazon
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut