Els treballadors de la brossa de Secomsa desconvoquen la vaga després d'arribar a un acord amb l'empresa

ACN Reus - Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa de Botarell han desconvocat la vaga després d'arribar a un acord amb l'empresa i de gairebé un mes de mobilitzacions. Segons ha anunciat el membre del comitè de vaga i delegat de la CGT Ignasi Risalde, l'acord blinda la reducció de la jornada a 35 hores setmanals, la reorganització de les rutes de la recollida de brossa, la renovació de la maquinària i millores salarials per antiguitat, entre altres. "Ha estat una victòria contundent i la plantilla està contenta", ha celebrat Risalde. La vaga, iniciada el 2 de setembre, estava motivada per l'estancament de les negociacions del nou conveni. Està previst que el consell administratiu de Secomsa ratifiqui l'acord en un termini d'una setmana.

La plantilla va decidir començar la vaga indefinida a principis de setembre, després de vint mesos de negociacions sobre el nou conveni. Les mobilitzacions s'han repartit tant a l'entrada de la planta de compostatge com a l'entrada del Consell Comarcal del Baix Camp, a Reus, on els treballadors han reiterat les seves demandes per millorar les condicions laborals al llarg de 25 dies. Finalment, aquest dijous s'ha arribat a un acord que té com a pilars principals la reducció de la jornada laboral setmanal a partir de l'1 de gener, la pujada salarial i els plusos d'activitat. També s'hi suma el compromís amb l'empresa de signar el nou conveni col·lectiu en un termini de tres mesos.

Pel que fa a la situació actual del Consell Comarcal del Baix Camp, amb pressupostos prorrogats, des del comitè de vaga confien que les mesures acordades no es veuran afectades. "El que va passar aquest any és que van arribar tard a fer l'informe dels pressupostos i per això es van prorrogar. Se suposa que aquest any han après la lliçó i es farà a temps i ben fet, no com enguany", ha apuntat Grisalde.

Des del sindicat CGT, el secretari d'Acció Social al Baix Camp i Priorat, Jorge Fernàndez, ha qualificat la lluita i l'acord "d'històric", no només per als treballadors de Secomsa, sinó per al conjunt del Camp de Tarragona. Alhora, no ha tancat la porta a futures mobilitzacions. "Ho donem com un acord molt positiu, però evidentment anem a per més, nosaltres no descartem continuar la lluita. És una primera fase d'un cicle de lluita i mobilitzacions, tenim molt clar que sense conflictes no hi ha victòries. Aquesta vaga ha estat l'eina que ha forçat un acord per part d'una empresa que feia vint mesos que dilatava i no arribava a un acord amb els treballadors", ha etzibat.

Anar al contingut