Els VTC, concentrats a la Diagonal per queixar-se que "el taxi segresta Barcelona"
Barcelona

Els VTC, descontents amb la nova proposta del govern, es plantegen bloquejar el Mobile

Els VTC s'han concentrat aquesta tarda a la Diagonal per queixar-se que el "sector del taxi està segrestant Barcelona"

RedaccióActualitzat

Els VTC treballen aquest diumenge després que aquest dissabte a la tarda s'han concentrat pacíficament a la Diagonal, per demostrar que ells també són a la ciutat i per queixar-se que el "sector del taxi està segrestant Barcelona". A més, consideren que els demanen unes condicions draconianes per poder portar a terme la seva feina. Aquest dilluns es reuniran amb la Conselleria de Territori per tractar la qüestió.

Els cotxes han ocupat tres carrils, des de Francesc Macià fins al Palau de Pedralbes. S'hi han quedat fins que s'ha sabut el resultat de la reunió al departament de Territori entre la Generalitat i els taxis.

José Luís Delgado, portaveu dels vehicles de lloguer amb conductor, també ha explicat que al llarg de la nit passada han tingut bastants problemes. Els han destrossat una trentena de cotxes que han quedat totalment inoperatius i altres estan danyats a causa de pedrades i cops.

 

 

Segons Delgado, havien demanat poder accedir a la reunió que aquesta tarda ha fet la Generalitat amb els taxistes, però no els han deixat perquè no tenen comitè d'empresa per la qual cosa no poden estar a la taula de negociació.

Després de gairebé quatre hores de reunió, la Generalitat ha fet una nova proposta al sector del taxi. El Departament de Territori proposa ampliar el temps d'antelació per demanar un servei de vehicle VTC en funció del trajecte d'aquest servei. Una proposta que només entraran a negociar si els taxistes desconvoquen la vaga.

 

No estan d'acord amb els resultats de la reunió

Després d'aquest resultat, els portaveus dels VTC consideren que no és una solució acceptable. A partir d'ara faran diverses assemblees i es plantejaran entre d'altres coses bloquejar el Congrés del Mòbil.

Els VTC considerarien positiu un diàleg directe amb els taxis: "Hi ha feina per a tots, i tots podem treballar dignament".

Els treballadors d'Uber i Cabify adverteixen que també tenen la "capacitat" d'aturar Barcelona

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut