Un xiringuito de la Barceloneta ple de gent l'estiu passat (Ajuntament de Barcelona/Antonio Lajusticia )
Un xiringuito de la Barceloneta ple de gent l'estiu passat (Ajuntament de Barcelona /Antonio Lajusticia )

Els xiringuitos de Barcelona obriran aquesta setmana després d'un acord amb l'Ajuntament

El consistori rebaixarà un 75% les taxes municipals per incentivar l'obertura dels 11 xiringuitos que hi ha a les platges de Barcelona

RedaccióActualitzat

Les platges de Barcelona han estat notícia aquesta darrera setmana perquè són un dels punts que més gent ha triat per anar a passejar o a practicar esport. El bany recreatiu i prendre el sol a la sorra al litoral de Barcelona encara no està permès; es podrà quan s'entri a la fase 2 del desconfinament.

Però les persones que a partir de demà, dilluns, s'acostin fins a la platja per caminar o per a la pràctica esportiva tindran un al·licient més. Els 11 xiringuitos arran de platja podran obrir després d'un acord "in extremis" entre els operadors i l'ajuntament de la ciutat.

De moment podran obrir de seguida els establiments de platja que tenien muntada l'estructura abans que es declarés l'estat d'alarma, el 14 de març. Però el més probable és que la majoria obrin a finals de setmana.

Prendre una cervesa o un aperitiu o dinar en algun d'aquests locals a la sorra serà un incentiu més per als habitants de Barcelona després de setmanes de confinament obligat.

Els propietaris d'aquests establiments ja havien donat la temporada per perduda i havien anunciat que renunciaven a obrir aquest estiu. Finalment, un acord signat dissabte al vespre amb l'Ajuntament ha fet que s'ho repensin.

Tal com ja va fer amb els bars i restaurants de tota la ciutat, el consistori els aplicarà un 75% de rebaixa en la taxa de terrasses. I en el cas dels xiringuitos afecta el total del cànon d'activitat temporal, per tant el descompte és molt més important.

A més, podran ampliar de forma excepcional les dimensions de les terrasses per garantir que es manté la distància de seguretat entre clients i evitar l'expansió del coronavirus; podran tenir fins a un màxim de 30 taules i 120 cadires.

Per això podran habilitar tarimes i passeres perquè es puguin distribuir les taules amb les mesures de distanciament establertes. En aquests espais addicionals, es permetrà la instal·lació de para-sols.

 

Els locals de platja ja havien abonat l'import corresponent a aquest any amb la previsió d'obrir al llarg del mes de març. Però el decret d'alarma ho va impedir. Ara, amb més de dos mesos de negoci tancat, donaven la temporada per perduda.

Sense els xiringuitos oberts, el litoral de Barcelona hauria quedat sense oferta legal de begudes i menjar als banyistes i s'hauria propiciat la venda ambulant il·legal d'aquests productes.

Un xiringuito de la Barceloneta ple de gent l'estiu passat (Ajuntament de Barcelona /Antonio Lajusticia )
Un xiringuito de la Barceloneta ple de gent l'estiu passat (Ajuntament de Barcelona /Antonio Lajusticia)

 

 

 

ARXIVAT A:
Estat d'alarmaCoronavirus Ajuntament de BarcelonaTurisme
Anar al contingut