Una de les fotografies fetes per Emilio Morenatti durant la pandèmia ara seleccionades i guardonades pel Premi Pulitzer (AP/Emilio Morenatti)

Emilio Morenatti guanya el Pulitzer per les fotografies de la pandèmia fetes a Barcelona

El jurat destaca la capacitat de "commoure" amb les captures fetes durant els mesos més durs del confinament i la pandèmia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Fotografia

El fotoperiodista Emilio Morenatti guanya el prestigiós Premi Pulitzer per les fotografies fetes durant la pandèmia a Catalunya.

El fotògraf de l'agència Associated Press va saber captar l'impacte de la Covid a les residències geriàtriques i el jurat ha valorat que ha commogut les consciències amb el seu treball.

Morenatti ha publicat a Twitter una selecció de les fotografies fetes en aquest període:

 


El jurat dels Pulitzer ha fet una selecció de 15 fotografies fetes en residències d'avis, al dipòsit de cadàvers, als hospitals i també al carrer durant els mesos més durs de la pandèmia. Les qualifica de "commovedores". El jurat ha destacat com fan endinsar el públic en la vida de la gent gran que s'enfrontava a l'epidèmia a Espanya.

 

 

Una de les imatges del fotoperiodista feta el primer dia de desconfinament dels menors de 14 anys al front marítim de Barcelona va originar una polèmica. Va rebre crítiques per l'ús del teleobjectiu, tot i que ell va defensar en una entrevista a Catalunya Ràdio que la fotografia ensenyava la gent que hi havia.

Nascut fa 52 anys a Saragossa, Morenatti és editor en cap de l'agència Associated Press a Espanya i Portugal.

La carrera professional d'Emilio Morenatti s'ha desenvolupat també en zones de conflicte. L'any 2006 va ser segrestat a Gaza i tres anys després va patir un atemptat a l'Afganistan, on va resultar ferit. Tot i això, el fotoperiodista ha assegurat en un article a l'agència AP on explicava la seva experiència com a fotògraf durant la pandèmia que mai abans s'havia sentit "tan vulnerable".

Abans del Pulitzer, Emilio Morenatti ha estat guardonat amb altres destacats premis com la menció d'honor als World Press Photo, el Premi Ortega i Gasset de Periodisme Gràfic el 2013, o el Premi FotoPres 2009 pel seu treball sobre la violència de gènere al Pakistan.

 

ARXIVAT A:
Fotografia Coronavirus Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut