Emma Thompson durant la presentació a la Berlinale (EFE/Clemens Bilan)
Emma Thompson ha denunciat la pressió estètica durant una roda de premsa a la Berlinale (EFE/Clemens Bilan)
Berlín

Emma Thompson: "A les dones ens han rentat el cervell perquè odiem el nostre cos"

L'actriu britànica s'alça contra la pressió estètica cap a les dones des de la Berlinale, on ha presentat una pel·lícula on fa un nu

RedaccióActualitzat

Mirar-se al mirall, despullada, sense jutjar-se. Aquest és el difícil repte que ha llançat l'actriu britànica Emma Thompson des de la Berlinale, dins d'un contundent discurs de denúncia de la pressió estètica a què estan sotmeses les dones que s'ha fet viral.

Aquest gest d'emmirallar-se despullada és una de les escenes que ha hagut de fer Thompson a la pel·lícula que ha presentat al festival berlinès, "Good luck to you, Leo Grande", en què dona vida a una mestra jubilada i vídua que contracta un gigoló per aconseguir el seu primer orgasme.

La guanyadora de dos Oscars ha confessat, en una roda de premsa aquest dilluns, que el personatge li ha suposat un gran repte:

"Només acosta't a un mirall sense moure't, treure-te la roba i no et moguis. Accepta't, accepta't i no et jutgis. És el més difícil que he hagut de fer mai. He fet una cosa que mai he fet com a actriu."

Aquesta és la intervenció que s'ha viralitzat:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


La intèrpret, de 62 anys, ha comentat que per als alemanys la nuesa "pot ser més normal" però ha afegit que els britànics han de "lluitar contra el puritanisme". I amb l'afegit que, a les dones, se'ls exigeixen cossos irreals:

"No solem veure cossos sense tractar a la pantalla. Jo no puc estar davant d'un mirall així. Perquè si estic davant d'un mirall, em moc, em poso alguna cosa, em poso de costat... faig alguna cosa. No es pot estar així perquè si ho faig és horrible i aquest és el problema: ens han rentat el cervell perquè odiem el nostre cos tota la vida. Això és un fet."

Emma Thompson s'enfila a una escala durant la presentació a la Berlinale (EFE/Clemens Bilan)
Thompson és guanyadora de dos Oscars per "Retorn a Howards End" i "Sentit i sensibilitat" (EFE/Clemens Bilan)


Thomspon ha aixecat aplaudiments i rialles de complicitat a la sala de premsa, des d'on ha criticat aquesta pressió. "Tot el que ens envolta ens recorda com d'imperfectes som", ha dit. ""Tot ho veiem malament en els nostres cossos, tot ho veiem malament i has d'estar d'una certa forma", ha constatat. Tota una defensa del pensament "body positive", a favor de l'acceptació del propi cos.

L'actriu, que s'ha despullat per primera vegada en pantalla, ha explicat en diverses ocasions que està en contra de les cirurgies que intenten amagar el procés natural d'envelliment.

Una pel·lícula sobre l'amor propi

La pel·lícula que ha presentat a la Berlinale està dirigida per Sophie Hyde i es va estrenar a Sundance. Thompson ha declarat que un guió "brillant" la va convèncer per treballar en el film, en què també apareixen Daryl McCormack i Isabella Laughland.

Thompson contracta el jove amant per expandir la seva vida sexual, però la cinta no només parla d'això, sinó del camí cap a l'autoestima i l'acceptació d'una mateixa.

La directora ha reconegut que l'escena del nu de Thompson va ser "molt difícil" per a l'actriu per aquest autoodi cal al propi cos que, culturalment, s'ha ensenyat a les dones. "No hauria de ser un gran què, però ho és, i crec que l'Emma ho va entendre i ha volgut combatre aquesta idea."

 

ARXIVAT A:
FeminismeIgualtat de gènere
Anar al contingut