La 37a Copa Amèrica s'ha celebrat entre el 22 d'agost i el 19 d'octubre a Barcelona (ACN)

Empresaris i comerciants lluitaran perquè la Copa Amèrica torni a Barcelona: "Ha estat un èxit"

Foment del Treball no entén que el govern de Jaume Collboni canviï d'opinió en "48 hores" i hagi renunciat a un esdeveniment que ha "rellançat internacionalment la ciutat"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ajuntament de Barcelona

Empresaris i comerciants de Barcelona carreguen contra l'Ajuntament per haver renunciat a la Copa Amèrica de vela i asseguren que lluitaran perquè la pròxima edició de l'esdeveniment es torni a fer a la ciutat.

El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, s'ha mostrat molt crític amb el govern de Jaume Collboni i, en particular, amb el tinent d'alcaldia d'Economia i Turisme, Jordi Valls, que aquest dimecres va tancar la porta a reeditar l'esdeveniment:

"No entenc que en 48 hores aquest senyor hagi canviat d'actitud. La Copa Amèrica ha sigut un èxit de rellançament internacional de la ciutat de Barcelona i intentarem, conjuntament amb altres entitats, que la Copa Amèrica es quedi a Barcelona."


El president de la unió d'eixos comercials Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha opinat que la decisió del consistori barceloní és del tot precipitada i ha denunciat possibles motivacions polítiques:

"Dos dies després d'acabar la Copa Amèrica no és normal fer una declaració amb aquesta contundència. Potser forma part d'un tacticisme polític per satisfer altres partits i poder aprovar pressupostos municipals."

 

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat l'impacte de la Copa Amèrica a Barcelona (Europa Press/Kike Rincón)

Els empresaris valencians esperen la Copa Amèrica amb delit

Les dues organitzacions s'hi han pronunciat en el marc d'un acte de suport al corredor mediterrani a Barcelona amb entitats com l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), que no s'amaga de la seva intenció que la Copa Amèrica torni a València.

El president de l'AVE, Diego Lorente, ha expressat el desig que les institucions apostin perquè el País Valencià organitzi l'esdeveniment, per "l'impacte econòmic" i les qüestions empresarials que suposaria per a la ciutat de València.

A l'espera que es faci pública l'auditoria oficial de l'Ajuntament sobre l'impacte de la Copa Amèrica, les primeres dades no avalen l'optimisme dels organitzadors. I és que, segons l'INE, al setembre a Barcelona hi va haver menys visitants i pernoctacions hoteleres que l'any passat.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona Copa Amèrica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut