Acte dels comuns a Sant Boi de Llobregat
Acte dels comuns a Sant Boi de Llobregat
Sant Boi de Llobregat

En Comú Podem celebra un acte unitari i es referma en la via del referèndum per resoldre el bloqueig del procés

RedaccióActualitzat

En Comú Podem ha celebrat un acte unitari a Sant Boi de Llobregat. A la tarda, alguns dels seus membres participaran en la mobilització de la societat civil, però d'altres han optat per no anar-hi o manifestar-se directament en contra. Al matí, però, han fet l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova per separat, però després han celebrat un acte per refermar-se en l'aposta pel referèndum.

Lluís Rabell (CSQP) i Xavier Domènech (En Comú Podem) han presentat la Diada com un bon moment per reivindicar "la sobirania i la llibertat del poble de Catalunya" i combatre "l'anticatalanisme" del PP.

Els líders dels comuns al Parlament, Lluís Rabell, i al Congrés, Xavier Domènech, han carregat contra les "agressions constants de l'Estat" a Catalunya i han responsabilitzat el PP de la situació de bloqueig institucional, que, diuen, "només" es podrà resoldre amb un referèndum sobiranista pactat.

El líder de CSQP ha recordat com ara fa tot just un any, en l'inici de la campanya electoral per al 27-S, la consulta semblava haver estat abandonada pels partits independentistes.

"Se'ns deia que era una pantalla passada. Un any després, tots discutim sobre la necessitat d'un referèndum en un format o un altre, però la necessitat de donar veu al poble de Catalunya continua més viva que mai."

Els dos representants dels comuns han carregat contra el govern del PP i el seu "anticatalanisme", i han subratllat que, sense afrontar les reclamacions de la ciutadania de Catalunya, "no s'aconseguirà la governança a Espanya". 

A diferència de Rabell, Domènech compatibilitzarà l'assistència a Sant Boi amb la participació en la manifestació sobiranista de la tarda, convocada per l'ANC i Òmnium Cultural.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut