Barcelona

PP: "Els que creuen en la pau estil Otegi es fan líders del moviment"

El dirigent popular Alejandro Fernández afirma en el debat de política general que Catalunya "està pitjor que el 1990"

RedaccióActualitzat

El PP acusa el president de la Generalitat, Quim Torra, de "confondre violència i pau". En el debat de política general, el dirigent popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha afirmat que Torra ha "enaltit terroristes":

"Hem vist l'enaltiment de terroristes, assassins condemnats com Carles Sastre o segrestadors com Arnaldo Otegi, elevats a la categoria d'homes de pau. Senyor Torra, és normal que vostè confongui violència i pau de manera irreversible. Sé que no tots vostès són així, però no s'atreveixen a parlar per por que els diguin botifler."

Pel dirigent del PP català, el que està en joc ara és si l'independentisme avança cap a "escenaris que ens podrien gelar la sang", en referència al terrorisme:

"Els que creuen en la pau estil Otegi aconsegueixen el lideratge del moviment. Aquest és el drama. El debat no és independència sí o no. El debat és la possibilitat que el moviment separatista adopti un gir dramàtic en la seva estratègia i lideratge cap a escenaris que ens podrien gelar la sang."

 

Fernández considera que Catalunya no ha sabut gestionar l'autogovern i que està pagant el preu de finançar el projecte independentista en comptes d'ocupar-se de qüestions econòmiques i socials.

"Està millor avui Catalunya, o el 1990? Estem pitjor, tot i tenir més competències, més funcionaris i amb més diners. (...) Si l'autogovern es dedica a la construcció nacional i no a les polítiques, destrueix el que toca. S'ha anat alimentat un monstre que ens ha conduït al deliri grotesc d'aquests anys."

"Mentre el procés de construcció nacional segueixi viu, aquest autogovern se seguirà utilitzant per destruir la convivència i l'economia catalana."


Torra contesta amb dades econòmiques

En la rèplica, el president de la Generalitat ha destacat que Catalunya té "un 11% d'atur" i ha remarcat que la xifra ha coincidit amb "governs independentistes". 

 

 

ARXIVAT A:
Debat política generalPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut