Aragonès reforça el seu nucli dur amb Vilagrà de vicepresidenta i Sabrià de viceconseller

El president de la Generalitat avisa l'oposició: "Els que vulguin sembrar dubtes sobre un avançament electoral, que sàpiguen que els seus desitjos no seran complerts"

RedaccióActualitzat

Pere Aragonès reforça el seu nucli dur per afrontar l'últim any de la legislatura, amb l'aval recent d'ERC com a candidat del partit i sense intenció d'avançar les eleccions, previstes per a principis del 2025.

Així, ha nomenat Laura Vilagrà, ara consellera de la Presidència, nova vicepresidenta; i l'exdiputat Sergi Sabrià, nou viceconseller d'Estratègia i Comunicació. Ara, Sabrià, que torna doncs a la primera línia política, era director de l'oficina amb aquest mateix nom.

Ho ha anunciat després de la reunió de l'executiu aquest dimarts, en una compareixença des de la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat.

"Acabarem la legislatura", ha insistit, avisant l'oposició que "abandoni tota esperança" d'un avançament electoral. "Els que vulguin sembrar dubtes, que sàpiguen que els els seus desitjos no seran complerts", ha afirmat.

Pere Aragonès ha comparegut després de la reunió del Consell Executiu (ACN)

Per justificar aquests canvis, que ha subratllat que "no canvien l'estructura del govern", Aragonès ha argumentat que "tenim un any al davant amb molts reptes i molta responsabilitat que assumim des del govern", ha dit.

Tindrà dos fronts polítics potents i complexos a abordar. D'una banda, pressupostos, sequera i educació --aquí sent conscient que governa amb minoria al Parlament--. De l'altra, la taula de negociació del traspàs de Rodalies, aplicació de l'amnistia i la segona fase de la negociació amb l'Estat amb un PSOE dur de rosegar i un rival, Junts, amb qui competeixen per negociar més i millor amb Pedro Sánchez.

Fins ara, qui negociava amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, era Laura Vilagrà.  

La figura de viceconseller que ara ocuparà Sergi Sabrià ja havia existit en governs anteriors i penjarà directament del president. Tindrà potestat per assistir a les reunions de govern.

Pel president, aquests canvis en l'organigrama no són una qüestió cosmètica.

 

ARXIVAT A:
Pere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut