El president espanyol ha fet un repàs de les mesures preses centrant-se en els mesos que queden de legislatura (Efe/Chema Moya)

Sánchez anuncia mesures urgents per estendre l'estalvi energètic a empreses i comerços

El president espanyol, que no n'ha donat detalls, l'aprovarà dilluns al Consell de Ministres
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

El govern espanyol farà un pas més per estalviar energia i ho estendrà al transport públic i als comerços. El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat un nou paquet de mesures que aprovarà dilluns i que portaran l'estalvi d'energia al sector privat.

Sánchez no ha detallat la proposta però tot apunta que es tracta d'ampliar a més sectors el pla que ja s'aplica a l'administració general de l'estat, amb límit de temperatura per a l'aire acondicionat i la calefacció, entre d'altres mesures.

"Dilluns anunciarem mesures per estalviar energia. Hem d'arribar a l'objectiu de 7% d'estalvi energètic al nostre país."

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet aquest anunci en una roda de premsa de balanç del curs polític. "Estalviar energia és tasca de tots i és prioritari", ha dit el president espanyol, i ha destacat que reduir la factura energètica contribueix a "reduir la dependència de l'agressor, Putin, i a doblegar la corba de la inflació".

També ha anunciat que Espanya portarà a Brussel·les el mes de setembre les propostes per reformar el mercat elèctric i deslligar-lo del preu del gas.

A més, en la línia del topall que ja s'aplica a Espanya al gas, gràcies a una excepció concedida per Brussel·les, vol un límit al preu dels drets d'emissions de Co2, que han de pagar les empreses energètiques quan cremen gas o carbó per produir electricitat.

Segons ell, aquestes dues mesures "ajudaran a doblegar la corba de la inflació, tant a Espanya, a les seves empreses i indústries, com també a Europa".

A més, Sánchez ha avançat que la setmana vinent també s'aprovarà al Consell de Ministres un reial decret de mesures urgents en matèria d'incendis forestals.

El president espanyol ha presentat un informe titulat "Cumpliendo"

Sánchez ha comparegut des de La Moncloa, en la tradicional convocatòria abans de les vacances, per presentar l'informe "Cumpliendo", en què es detallen els compromisos que assegura que ja ha complert l'executiu i els que encara té pendents.

Sánchez ha destacat la gestió de l'executiu com un aval per intentar remuntar els resultats que pronostiquen les enquestes per a les properes eleccions.
 

"Estem protegint els treballadors"

"La inflació és la principal preocupació de l'economia global i dels governs europeus i l'espanyol", ha estat el que ha destacat Sánchez només començar. Aquest divendres s'ha publicat la dada avançada de la inflació al juliol, que se situa al 10,8%, la més alta des del 1984.

Segons el president espanyol, les mesures preses en matèria energètica per l'executiu han aconseguit que la pujada de preus no s'hagi enfilat fins al 15%. I ha remarcat: "Estem protegint la classe treballadora".

Sánchez també ha tret pit de les mesures socials de l'executiu, tant unes com altres, ha dit, que han tirat endavant "tot sense el suport de l'oposició conservadora".

En aquest sentit, ha allargat la mà al PP i li ha reclamat que deixin d'oposar-se a les mesures de l'executiu.

El cap de l'executiu espanyol ha destacat l'impost a la banca i hi ha posat especial èmfasi: "Les entitats financeres poden i han d'ajudar el país a sortir d'aquesta situació, com Espanya va ajudar els bancs a sortir de la crisi financera".

En aquest sentit ha assegurat que Espanya no és l'únic país que ha pres aquesta mesura, que "fins i tot han pres països conservadors".

Des de La Moncloa es mostren convençuts que poden tombar els pronòstics de les enquestes, que per exemple en l'últim CIS donaven com a guanyador a Feijóo.

Després de la compareixença Sánchez tancarà la seva agenda internacional abans de les vacances amb una gira pels Balcans, que començarà per Sèrbia.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez Govern espanyol PSOE
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut