Torra: "Mentre el Parlament no digui el contrari continuaré sent diputat i president"

El Parlament convoca, a petició de Torra, un ple extraordinari per a aquest dissabte a la tarda

RedaccióActualitzat

Declaració institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, després d'una reunió del Consell Executiu d'urgència arran de la decisió de la Junta Electoral Central que l'inhabilita "de facto", en deixar-lo sense escó al Parlament de Catalunya.

Torra ha assegurat que "mentre el Parlament de Catalunya no digui el contrari soc diputat i president de Catalunya".

El president de la Generalitat ha demanat a Roger Torrent la convocatòria d'un ple extraordinari del Parlament perquè li ratifiqui la confiança.

En unes dures declaracions contra la Junta Electoral Central, de qui ha dit que s'ha atribuït unes funcions que no li pertoquen, Quim Torra ha assegurat la decisió de la JEC "és un 155 sense ni tan sols passar pel Senat" i un "nou cop d'estat".

Torra ha recordat que la sentència en contra seu no és ferma i ha assegurat:

"Volen posar i treure presidents deixant de banda la democràcia. Em dec al Parlament de Catalunya. És l'hora de reforçar les institucions. Tan sols la cambra que representa la sobirania dels catalans pot decidir qui és president i qui deixa de ser-ho. Per tant, he demanat al president del Parlament, d'acord amb l'article 78.2 del Parlament, la convocatòria d'un ple urgent i extraordinari per demà. Cal que el ple del Parlament es pronunciï clarament per rebutjar aquesta resolució de la JEC que vulnera la llei."

"Ho he dit moltes vegades i ho torno a repetir, tan sols em pot inhabilitar el Parlament de Catalunya."

Torra també ha anunciat que presentarà "tots els recursos possibles" i ha destacat que sis membres de la Junta presentaran vots particulars contra la decisió.

 

Torrent convoca un ple per a aquest dissabte

La petició del president Torra ha rebut una ràpida resposta per part del president del Parlament, Roger Torrent, que ha convocat un ple extraordinari per aquest dissabte a partir de les cinc de la tarda.

 

La decisió sobre Junqueras, un "atac gravíssim"

La inhabilitació de Torra com a diputat no és l'única decisió de la JEC aquest divendres. Aquest òrgan també ha decidit denegar a Oriol Junqueras la possibilitat d'esdevenir eurodiputat, en no atorgar-li la credencial de parlamentari.

Sobre aquesta decisió, Torra ha assegurat que és "un atac gravíssim que demostra que vivim en una democràcia tan sols aparent. El president Junqueras ja hauria de ser lliure, com la resta de presos polítics".

El Consell Executiu s'ha fet al Palau de la Generalitat, amb tots els consellers presents:

 

Poc abans de comparèixer, el president de la Generalitat ha baixat a la plaça Sant Jaume, on centenars de persones es concentraven per rebutjar la seva inhabilitació, i ha entregat a les entitats convocants la pancarta per la qual ha estat condemnat.

De seguida que s'ha sabut la decisió de la Junta Electoral Central, que és insòlita en democràcia, hi ha hagut reaccions des de tot el ventall polític.

Text íntegre de la declaració institucional de Quim Torra:

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraGeneralitat de CatalunyaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut