Capçalera de la manifestació del 12-O pel passeig de Gràcia de Barcelona (ACN/Maria Asmarat)

Pluja i baixa participació en la manifestació del 12-O a Barcelona

La manifestació del Dia de la Hispanitat a la capital catalana ha aplegat 500 persones segons la Guàrdia Urbana, sota el lema "Hispanitat. Passat, present i futur"
Redacció Actualitzat
TEMA:
12-O

La pluja d'aquest dissabte ha marcat la marxa del Dia de la Hispanitat convocada al passeig de Gràcia de Barcelona aquest 12 d'octubre.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 500 persones --la meitat que l'any passat-- els participants en la marxa, que s'ha desenvolupat en un ambient festiu i de celebració.

Durant la manifestació s'han sentit crits contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i a favor de la unitat d'Espanya.
 

Es volen destacar els vincles amb l'Amèrica Llatina

La manifestació ha estat convocada sota el lema "Hispanitat. Passat, present i futur" i ha comptat amb la presència de diverses associacions culturals llatinoamericanes en representació dels vincles culturals i lingüístics amb Espanya.

A l'acte hi han assistit també representants del Partit Popular, de Vox i de Ciutadans.

La manifestació ha aplegat unes 500 persones segons la Guàrdia Urbana (EFE/Alejandro García)

El president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat que "no hi ha una manera més maca de ser espanyol que ser català".

D'altra banda, el secretari general de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha aprofitat per carregar contra el president de la Generalitat, Salvador Illa.

La manifestació ha transcorregut pel passeig de Gràcia i ha arribat fins a la plaça de Catalunya, on s'ha donat per acabat l'acte amb els parlaments de les organitzacions participants.

ARXIVAT A:
12-O
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut