La retirada russa del centre del país s'ha notat en el flux de persones que hi arriben i en marxen (TV3)

En tren cap a Kíiv: gairebé torna a Ucraïna tanta gent com en marxa

Crònica de l'equip de TV3 que ha viatjat a la capital ucraïnesa des de la frontera amb Polònia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rússia

La relativa calma que cau sobre Kíiv i part de l'oest del país fa que un dels fenòmens que va generar la guerra entre Rússia i Ucraïna, el flux massiu de refugiats cap als països europeus, es comenci a revertir.

La capital és ara una mica més segura, com també se'n sent la part occidental. Això fa que una part dels refugiats hagin decidit tornar cap a Kíiv. Un equip de TV3 també ha fet aquest viatge de 13 hores de tren entre Polònia i la capital ucraïnesa. 

El trajecte comença a l'estació de Przemysl, encara a Polònia, però a tocar de la frontera. És un formiguer de refugiats ucraïnesos, sobretot dones, nens, gent gran..., però a diferència de fa unes setmanes, ara el flux és de doble sentit: gairebé torna a Ucraïna tanta gent com en surt.

El viatge d'anada era gratuït per als refugiats, ara han de pagar bitllet. En surten trens cap a Odessa, amb gent que en va marxar fa setmanes amb por i que ara torna a casa confiada que el pitjor ha passat. L'altra línia és la de Kíiv, cap on també van molts ucraïnesos.

Moltes famílies que tornen a casa, però sense mostres d'alegria: la guerra continua.

Aquesta és la crònica de l'equip deTV3 que ja és a la capital del país en guerra:

 

 

ARXIVAT A:
Rússia Ucraïna
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut