Encerclen Puig de les Basses perquè les preses no "caiguin en l'oblit"

Durant l'acte s'ha connectat amb el president de la Generalitat, Quim Torra, des de Mas d'Enric
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Unes 400 persones s'han concentrat aquest diumenge a la presó de Puig de les Basses de Figueres per caminar al voltant del centre penitenciari. 2,6 quilòmetres de recorregut, just el que mesura el perímetre del centre penitenciari. L'objectiu era homenatjar les preses polítiques, Dolors Bassa i Carme Forcadell, i les exiliades.

"No volem que cap d'aquestes dones valentes caigui en l'oblit."

Aquest no és el primer acte que s'organitza al costat de la presó en favor de les preses independentistes. L'exdiputada de la CUP Mireia Boya hi ha estat present i ha explicat que és "molt important" que se segueixin fent perquè és necessària la "mobilització constant".

L'exdiputada cupaire diu que la república "s'ha de tenyir de lila" i lamenta que "es parli tan poc" de les dones que estan a la presó i a l'exili: "Sense elles és evident que l'1 d'octubre no hauria estat possible."

 

 

Un dels parlaments l'ha fet el president de la Generalitat, Quim Torra, en una connexió en directe amb la presó de Mas d'Enric. L'escriptora Empar Moliner i diversos membres de l'ANC i del col·lectiu La Forja també han fet els seus parlaments. Tots han coincidit a exigir la "llibertat immediata" de tots els "presos polítics".

Puig de les Basses s'ha omplert de banderes independentistes. Un grup de veïns de Celrà, al Gironès, entre els quals l'alcalde, Dani Cornellà, han plantat un arbre de Nadal ple de llaços grocs a l'entrada de l'aparcament. Tothom que s'hi acostava podia decorar-lo amb un llaç, o deixar un missatge de suport a Dolors Bassa.

Està previst que aquest dilluns, el president de la Generalitat visiti Dolors Bassa i el dia de Nadal, els líders independentistes de Lledoners.

ARXIVAT A:
Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut