Mostres de dol i de felicitat davant l'ambaixada cubana a Madrid

Enfrontament davant l'ambaixada cubana entre castristes i anticastristes

Actualitzat

Desenes de cubans residents a Madrid s'han concentrat davant la seu de l'ambaixada al passeig de l'Havana aquest migdia. Entre els manifestants hi havia partidaris i detractors del govern castrista, que s'han intercanviat insults i provocacions. La policia ha hagut de separar els dos bàndols abans que els enfrontaments no arribessin a les mans.

El president de Cuba Democràcia Ja, Rigoberto Carceller, ha denunciat que la policia li ha requisat diverses ampolles de cava amb què volia fer un brindis "no per la mort de Fidel, Déu el perdoni" sinó per celebrar que avui "comença una nova etapa per als cubans".

La bandera cubana oneja a mig pal a l'ambaixada. A l'exterior, una part dels manifestants han cridat consignes a favor del dirigent mort com "Cuba, Fidel i el Che" i "La revolució viu" i han lloat els progressos socials, en educació i sanitat impulsats per Fidel Castro. A l'altra banda, els opositors han dit que els espanyols donen suport al govern de Raúl Castro perquè només els interessa gaudir del turisme a l'illa.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut