(Reuters)

Enfrontaments entre policia i manifestants a l'aeroport de Hong Kong

La policia ha utilitzat gas pebre per dispersar els manifestants que protesten per cinquè dia a l'aeroport
Redacció Actualitzat
TEMA:
Hong Kong

Els manifestants que protesten a l'aeroport de Hong Kong i la policia s'han enfrontat aquest dimarts en el segon dia amb les operacions aeroportuàriaes paralitzades.

Els incidents entre policies i manifestants s'han produït després que diversos manifestants retinguessin durant hores un jove a qui acusaven de ser un agent secret, segons el diari local "South China Morning Post".

L'home, emmanillat amb cables, ha estat traslladat finalment a una ambulància escortat per agents de la policia. Posteriorment, alguns manifestants han atacat vehicles policials i els antidisturbis han intervingut utilitzant gas pebre i porres.

Durant els incidents, un policia ha arribat a treure una arma i ha apuntat els manifestants que es dirigien cap a ell. A hores d'ara, no hi ha cap balanç oficial de ferits.

 

 

Cinc dies de protestes a l'aeroport

Aquest dimarts és el cinquè dia que ciutadans de l'antiga colònia britànica protesten a l'aeroport per fonar més ressò a les seves protestes i reivindicacions fent-les arribar als visitants d'arreu del món.

Tant dilluns com dimarts, les protestes han obligat a cancel·lar els vols de sortida des de Hong Kong.

 

 

En els últims dies, l'aeroport s'ha convertit en el principal epicentre de les protestes que van començar a principis de juny per reclamar la paralització de la llei d'extradició. La llei va ser paralitzada per l'executiu de Carrie Lam, però les protestes continuen per reclamar reformes més àmplies.


Trump diu que la Xina mou tropes

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha dit en el seu compte de Twitter que el Govern de Xina està "traslladant tropes" cap a la frontera amb Hong Kong, enmig de les tensions per les protestes de les últimes setmanes al territori.

 "La nostra Intel·ligència ens ha informat que el Govern xinès està traslladant tropes a la frontera amb Hong Kong. Tothom ha de mantenir-se en calma i segur."

 

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut