Eric Ayala, el pizzaiolo català de moda (3Cat)

Eric Ayala, el pizzaiolo català de moda a les xarxes "tot i no tenir 'napoletanietà'"

Amb humor, entusiasme i naturalitat, les pizzes d'Eric Ayala s'han convertit en un fenomen i acumulen gairebé 150.000 seguidors a Instagram
Oriol Company Martínez Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Les seves pizzes triomfen dins i fora de les xarxes. Són tot un fenomen. Eric Ayala s'ha convertit en el pizzaiolo català de moda fent difusió dels secrets que ha anat aprenent de la pizza napolitana:

"El secret de la pizza napolitana? Un forn de llenya amb el foc molt violent, desordre a la taula dels pizzers i que els ingredients siguin els que han de ser."

Tot va començar fa uns anys a casa seva, a Sant Quirze del Vallès. Mirant vídeos a YouTube, es va obsessionar tant per tots els detalls de la pizza que es va comprar un forn de llenya. El va instal·lar al jardí de casa i convidava els amics a tastar les seves creacions.

La passió i les ganes de millorar la tècnica el van portar fins a Nàpols a fer un curs i a buscar feina. Hi va viure vuit mesos per aprendre els trucs de Sorbillo i Da Michele, els millors mestres pizzers d'Itàlia. Al principi, explica, no va ser fàcil:

"Es reien de mi i em deien que mai podria ser pizzer perquè no tenia una cosa que ells anomenen la 'napoletanietà'".

Però malgrat tot, ho ha aconseguit. Es va amarar de la cultura napolitana i va difondre-la amb bon humor, entusiasme i naturalitat a les xarxes socials. En poc temps, s'ha convertit en un fenomen i ja acumula gairebé 140.000 seguidors a Instagram.

Explica que la gent se sorprèn que un català hagi acabat fent de pizzaiolo i que els fa gràcia que domini les varietats de tots els ingredients amb tanta eloqüència. I aquesta, diu, és una de les claus del seu èxit. 

 

El somni de la seva vida

Amb tan sols 25 anys, acaba d'obrir la seva pròpia pizzeria napolitana al cor de Sabadell, on treballa amb la seva germana i la seva parella per conservar el caràcter familiar.

"Els napolitans consideren que mai podràs aprendre pizza napolitana perquè és desordre, bogeria màxima. Jo l'he mantingut perquè la gent entra per la porta i això és un circ."

S'ha especialitzat en la margarita, la pizza perfecta, segons l'Eric, ja que "en podries menjar una cada dia". La idea és bàsica: tomàquet, formatge, oli i alfàbrega. Però fent diverses combinacions d'ingredients ha aconseguit oferir-ne set de diferents a la carta i complir el somni de la seva vida.

Eric Ayala, el pizzaiolo que triomfa a les xarxes (3Cat)

 

ARXIVAT A:
Gastronomia Xarxes socials
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut