concert d'una coral durant el festival
L'Ajuntament d'Arenys de Mar assegura que el promotor va usar "un NIF fals" i presentarà una denúncia (Facebook @som1doctubre )

"Ens sentim estafats": Arenys de Mar denunciarà el promotor de la festa "Som 1 d'Octubre"

El responsable de la jornada festiva, celebrada el 28 de setembre, ha desaparegut sense pagar als artistes ni als proveïdors de l'esdeveniment

Enllaç a altres textos de l'autor

Marta Bellés

Corresponsal de Catalunya Ràdio al Maresme i el Vallès Oriental i Occidental

Actualitzat

L'Ajuntament d'Arenys de Mar denunciarà el promotor de la festa "Som 1 d'Octubre" per estafa. L'home ha desaparegut sense pagar als artistes i als proveïdors i amb els diners de la recaptació.

Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar Catalunya Ràdio, l'organitzador hi va implicar també els ajuntaments d'Arenys de Munt i Canet, entitats independentistes, associacions civils i partits polítics.

La festa es va fer el 28 de setembre. Els ajuntaments no hi van posar diners: es van limitar a cedir espais. Estanis Fors, alcalde d'Arenys de Mar, assegura que se senten "totalment estafats":

"Hi havia molta gent, a la tarda van tocar quatre grups. Van actuar, i al cap de 72 hores ens van trucar avisant-nos que no estaven cobrant, que si coneixíem l'organitzador."

Asseguren que l'organitzador no va pagar ni als proveïdors, com ara l'empresa que va muntar els escenaris, ni tampoc als artistes. A la proposta inicial, s'havien anunciat grups com Els Catarres, Brams o la Companyia Elèctrica Dharma.

"Va prometre grans grups al vespre a la platja, 2.500 motoristes, tots els tractors de Catalunya, tots els gegants i castellers", explica Fors. Però l'alcalde d'Arenys assenyala que no va acabar passant res d'això:

"La setmana anterior al concert va i ens truca dient que anul·laven els concerts a la platja perquè no tenien permís de costa. Vaig pensar: 'És mentida'."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Som1O (@som1o_)


L'alcalde de Canet de Mar, Pere Xirau, diu que quan hi van parlar li van comunicar que no podien aportar diners. I assegura que els van sobtar molt les dimensions de la proposta:

"Nosaltres tenim experiència organitzant un esdeveniment com el Canet Rock, que mobilitza unes 25.000 persones. Doncs ell ens parlava que hi hauria de 50 a 60.000 persones. D'entrada ens sorprenia que es pogués fer amb tan poc temps."


Arenys de Mar denunciarà el promotor

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha anunciat que presentarà una denúncia. L'alcalde de la localitat ha apuntat que el promotor "ha fet una sèrie d'activitats" a la vila amb "un NIF fals".

Fors també ha denunciat que l'organitzador contactava amb els proveïdors en nom seu, sense el seu consentiment. "Els anava dient: 'Posa l'escenari més gran, que l'alcalde ho vol així'. I a mi no m'havia dit res", indica.

Actualment, el promotor Jordi Mateu es troba desaparegut, suposadament amb els diners de la recaptació, uns 100.000 euros. Els actes de l'esdeveniment eren gratuïts, però hi havia servei de bar i venda d'objectes.

 

 

Anar al contingut