El Cotton House Hotel de Barcelona es un dels que s'han habilitat per rebre malalts lleus de Covid-19

Entra en funcionament el primer hotel per a malalts amb coronavirus a Barcelona

15 persones contagiades pel SARS-CoV2, que estan lleus però han d'estar aïllades, traslladades al primer hotel habilitat per a pacients
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Catalunya comença a desviar els primers malalts de coronavirus a un hotel com a mesura alternativa a l'aïllament domiciliari. Aquest diumenge, 15 pacients lleus de l'Hospital Vall d'Hebron han passat a un hotel de Barcelona. Estaran aïllats en habitacions amb tots els serveis necessaris, però no podran rebre visites.

El primer hotel on s'aplicarà aquesta mesura és el Cotton House Hotel de Barcelona. El personal ja ha rebut la formació pertinent. Si calguessin més llits, s'hi afegiria els hotels Praktik Vinoteca i Praktik Bakery, fet que suposaria un conjunt de més de 200 llits.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que amb aquesta mesura es podran concentrar els casos més greus de coronavirus als hospitals i desviar altres malalts lleus a hotels per passar-hi el confinament.

En aquests hotels es podran aïllar les persones que, o be no tinguin un domicili adequat on passar la quarantena, o "en el qual hi hagi persones vulnerables a les quals s'hagi de protegir". Això permetrà deixar espai als hospitals per a pacients de diversa consideració.

Vergés ha afirmat que hi ha "bastants centenars" de places d'UCI a Catalunya i ha concretat que se n'estan construint més, i que també ha augmentat la capacitat en la sanitat privada.

Sobre la compra de tests anunciada aquest dissabte pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la consellera ha explicat que no saben quantes unitats concretes n'arribaran a Catalunya i que espera que arribin durant aquesta setmana.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut