Els impulsors de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica en la presentació de les firmes
Els impulsors de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica en la presentació de les firmes
Barcelona

Entren al Parlament els 143.000 suports a la ILP contra els desnonaments

Són gairebé el triple de les firmes necessàries per tramitar-la al Parlament

Actualitzat

Al crit de "Si Se Puede" els promotors de la ILP, la Iniciativa Legislativa Popular, contra els desnonaments i la pobresa energètica ha entrat al Parlament les més de 143.000 signatures que han aconseguit amb l'objectiu d'aprovar la llei abans d'acabar la legislatura. 

Són gairebé el triple de les signatures necessàries per tramitar-la al Parlament. Ara emplacen als diferents partits a aprovar aquesta llei contra desnonaments abans del juliol.

Carlos Macias, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, ha declarat als mitjans des de Plaça Sant Jaume: 

"Cada dia seran els responsables dels 43 desnonaments que hi ha, i cada dia que no actua el Parlament seran responsables dels 443 talls de subministraments que pateixen les famílies a Catalunya". 

Els impulsors de la ILP asseguren que tenen tots els grups a favor del tràmit d'urgència durant aquesta legislatura de la ILP, inclòs el de CiU, però admeten que no disposen d'una majoria parlamentària suficient per aprovar el text, tal com està.

Els màxims responsables de la Taula del Tercer Sector, el sindicat Comissions Obreres, i l'Assemblea Nacional Catalana han assistit a la presentació del plec de signatures de la ILP contra els desnonaments. 

La PAH pressiona amb "el comptador de la vergonya"

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha engegat aquest dijous una campanya de pressió perquè es tramiti d'urgència la ILP sobre habitatge, amb l'anomenat "comptador de la vergonya": aniran actualitzant diàriament quants desnonaments i talls de subministrament energètic hi ha a Catalunya mentre no s'aprova la llei.

 

Anar al contingut