Envoltada dels seus corgi, rejovenida i en bronze: així és la primera estàtua d'Elisabet II
- TEMA:
- Regne Unit
Deu mesos després de la seva defunció s'han fet públiques les primeres imatges de la primera escultura oficial de la reina Elisabet II del Regne Unit.
És una escultura de bronze de 7 peus d'alçada (més de dos metres en el sistema decimal) que lluirà a la Biblioteca d'Oakham, al comtat de Rutland. Fins ara, només hi havia una estàtua de mida real de la reina Elisabet en tot el Regne Unit, que es va instal·lar al Windsor Great Park l'any 2002 quan la reina va celebrar el Jubileu d'Or.
En aquesta representació escultòrica apareix la reina Elisabet en la seva joventut, vestida amb túniques reials i franquejada per les seves estimades mascotes: els gossos corgi que la van acompanyar tota la vida.
Ha estat el creador, l'escultor Hywel Pratley qui ha publicat algunes imatges de l'obra a les xarxes socials.
El gossos corgi, els fidels escuders d'Elisabet II
Al llarg dels 70 anys de regnat, Elisabet II es va fer coneguda arreu del món pel seu amor pels Pembroke Welsh Corgi, una raça de gos que es van convertir en un dels símbols de la reialesa britànica.
L'amor de la reina Elisabet pels corgis es remunta a la seva infantesa, quan el seu pare, el rei Jordi VI, va regalar a Elisabet i a la seva germana petita Margaret un corgi gal·lès de Pembrokeshire.
Més tard, quan Elisabet va fer 18 anys, va arriba Susan, una corgi que ràpidament es va convertiren inseparable de la futura monarca. Elisabeth l'estimava tant que fins i tot se la va emportar a la lluna de mel quan es va casar amb Felip el 1947.
Poc després, quan la reina va donar a llum el príncep Carles, les columnes dels tabloides britànics estaven plenes de consells sobre com podria evitar que Susan estigués gelosa del petit príncep.
Susan va iniciar una llarga dinastia corgi que durant les set dècades de regnat d'Elisabet han estat els veritables reis de les estances més íntimes i dels interminables jardins del palau de Buckingham i els castells de Windsor i Balmoral.
Després de Susan van venir Sugar i Honey i una llarga llista de noms. Sa Majestat va tenir més de 30 corgis al llarg de 96 anys de vida, unes mascotes fidels que l'acompanyaven en molts dels seus viatges i en audiències reials.
El seu amor pels corgis era tan conegut que la Royal Collection va començar a vendre ornaments de Nadal en forma de Corgi, reconeixent l'afició de la reina per aquesta raça.
Brian Hoey, el biògraf de la reina Elisabet va afirmar el 2013 que els gossos menjaven puntualment a les 5 de la tarda al palau de Buckingham i que seguien una dieta de luxe preparada per un xef i basada en el filet de vedella i el pit de pollastre.
Els corgis d'Elisabet vivien com reis una vida plàcida i sense que els faltés res. Sembla que tenien un sol enemic, algú també molt proper a la reina, el rei Felip d'Edimburg. El marit de la reina no era gaire amant dels gossos petits, els considerava sorollosos i ploraners, i preferia races més grans com els retriever del Labrador.
Què va passar amb els últims corgis de la reina?
El juny del 2022 es va celebrar al Regne Unit el Jubileu de platí d'Elisabet II per celebrar els 70 anys de regnat. I els protagonistes en molts dels actes on va aparèixer la reina van ser els últims corgis que vivien amb ella: Candy, Muick i Sandy.
Van protagonitzar algun moment de quotidianitat domèstica que mostrava la imatge més càlida i propera de la monarca. Mai faltava una paraula amable i una carícia per alguns dels seus petits gossos.
Quan tres mesos més tard la monarca va morir, als 96 anys, una de les imatges més tristes de la cerimònia fúnebre va ser la dels seus fidels corgis veient passar la carrossa amb el taüt de la reina.
Els seus dos gossos supervivents, Muick i Sandy, van ser confiats a Andreu, el duc de York, el tercer fill de la reina. I en l'actualitat els cuida l'exdona d'Andreu, Sarah Ferguson, que sempre ha mostrat molta estima pels gossos.
- ARXIVAT A:
- Regne Unit Reina Elisabet II