ERC aprova una llista cremallera, sense els presos i amb Laura Vilagrà de número 2

A les llistes repeteixen membres del govern que han hagut de gestionar la pandèmia, com Pere Aragonès, Alba Vergés i Chakir el Homrani
Redacció Actualitzat
TEMA:
ERC

Esquerra Republicana ha aprovat les llistes electorals per al 14 de febrer. Paritàries, amb diputats i membres del govern però -per primer cop- sense els presos, i donant veu al món municipal. Esquerra es presenta com la "via àmplia", en què es puguin sentir representades totes les sensibilitats.

El cap de llista és Pere Aragonès i la número dos, Laura Vilagrà, exalcaldessa de Santpedor, que és una aposta d'ERC per al món municipal. Roger Torrent serà el tercer de la llista. En llocs destacats hi ha la consellera de Salut, Alba Vergés -al número 6 per Barcelona -, i el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani- al número 9.

També se situaran als primers llocs de la candidatura el cap de files d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i la consellera de Justícia, Ester Capella. A Girona, el partit ha designat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, perquè encapçali la llista, al costat del portaveu parlamentari, Sergi Sabrià.

ERC també ha elegit la portaveu Marta Vilalta per Lleida i la diputada Raquel Sans per Tarragona.

A la llista hi ha també diputats que repeteixen, com Najat Driouech, Josep M. Jové, Jenn Díaz, Núria Picas o Ruben Wagensberg.

Esquerra ha intentat sumar a la llista representants del món municipal, de col·lectius LGTBI i també de nous catalans. Les noves incorporacions provenen majoritàriament del municipalisme i la secretària general, Marta Rovira, tanca la llista.

La llista d'ERC incorpora nous lideratges amb la presència de diputats i membres del govern (Esquerra Republicana)


La proposta de la "via àmplia"

El coordinador nacional Pere Aragonès ha assegurat que després de la pandèmia s'ha de reconstruir el país i que els republicans volen ser l'opció independentista en què totes les sensibilitats se sentin representades, amb la proposta de l'amnistia i l'autodeterminació com les úniques solucions. Aragonès ho ha definit com la "via àmplia"

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, que ha contraposat aquesta opció amb la "via estreta". "Per la via petita, per aquella que només contempla aquells independentistes que són molt independentistes, per aquella que ens fa petits, per aquella que vol confrontar de forma estèril i que va perdent suport, no ens en sortirem", ha argumentat Vilalta.

 

 

ARXIVAT A:
ERC Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut