ERC ha denunciat que han patit dos milions de ciberatacs les últimes setmanes, amb l'aprovació de l'amnistia i les eleccions

ERC denuncia un ciberatac que ha afectat dades personals de part de la militància

El partit assegura que en l'últim mes ha patit prop de 2 milions de ciberatacs, coincidint amb l'aprovació de l'amnistia i les eleccions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ciberdelicte

ERC ha denunciat un ciberatac que ha afectat part de la base de dades del partit. En un comunicat, la formació ha explicat que l'atac informàtic va ser el cap de setmana i ha assegurat que va afectar dades personals de la militància.

El partit ha acudit als Mossos i també ha informat les víctimes de la situació. Segons la formació, els darrers mesos els atacs "s'han multiplicat" i assenyalen que això coincideix amb l'aprovació de l'amnistia i amb les eleccions catalanes i europees.

Concretament, afirmen que des de l'11 de maig --el dia abans dels comicis catalans-- han rebut més de dos milions d'atacs informàtics. ERC apunta que aquest últim, però, ha estat "el més compromès".

Segons ERC, tenen informació sobre l'acció criminal i han aplicat mesures correctores. 

"Condemnem aquestes actuacions contràries a qualsevol principi democràtic i ens comprometem a defensar els drets de la nostra militància fins a les darreres conseqüències"

El partit ha comunicat aquesta situació enmig de les negociacions per investir un nou president de la Generalitat i just el dia en què 300 militants del partit han demanat que ERC es renovi en una "transició tranquil·la", en un manifest que aquest dilluns a la tarda firmen prop de 500 persones.

El manifest ha comptat amb la firma de consellers i dirigents històrics, com la vicepresidenta Laura Vilagrà; els consellers Roger Torrent, Ester Capella i Manel Balcells; i altres noms com Marta Vilalta, Teresa Jordà, Ernest Maragall o Joan Puigcercós.

 

ARXIVAT A:
ERC Ciberdelicte
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut