ERC diu al PSOE que l'acord preveu recaptar tots els impostos i insta Junts a situar-se amb Catalunya i no amb PP i Vox

ACN Lleida - La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha instat el PSOE a "anar per feina" amb el finançament singular de Catalunya que s'ha acordat i ha subratllat que l'acord amb el PSOE preveu recaptar tots els impostos per part de la Generalitat. Ha replicat així de nou la vicepresidenta María Jesús Montero. "L'acord és molt clar i explícit: poder recaptar tots els impostos per part de Catalunya. És transparent, està pactat i és el que s'haurà de complir, el farem complir", ha insistit Vilalta en declaracions des de la Fira de Sant Miquel de Lleida. També s'ha adreçat a Junts, a qui ha instat a situar-se amb Catalunya i no amb PP i Vox.

"Que decideixin en quin costat de la taula volen estar: al costat de fer possible el nou finançament, just i singular, o al costat de Vox i PP posant pals a les rodes", ha dit a Junts Vilalta, que ha assegurat que ERC ho té "claríssim" i estarà al "costat de Catalunya i de fer complir l'acord".

D'altra banda, en matèria d'habitatge, ha assegurat que ERC estarà "amatent" a les propostes que pugui fer el president de la Generalitat, Salvador Illa, però alhora l'ha instat a moure fitxa si el PSOE al Congrés no té les majories per fer-ho, en referència al lloguer de temporada. "Si l'estat espanyol no ho pot fer perquè no hi ha les majories, ho farem des de Catalunya", ha dit Vilalta, que ha carregat contra Junts per "aliar-se amb la dreta espanyolista" votant en contra de la regulació del lloguer de temporada.

Anar al contingut