La presidenta del Parlament, Laura Borràs, el 29 de setembre a Barcelona (ACN)

ERC i Junts topen per una reforma del reglament del Parlament que afavoriria Laura Borràs

Els republicans també veuen intenció de protegir Borràs, acusada quan era directora de la ILC, en l'eliminació de la retirada de l'escó als jutjats per corrupció
Redacció Actualitzat
TEMA:
Parlament de Catalunya

Aquest dimarts s'ha evidenciat una picabaralla entre Junts i Esquerra Republicana. El motiu: la reforma del reglament del Parlament.

L'informe dels lletrats proposa que desaparegui el punt que diu que un diputat ha de deixar temporalment la seva activitat si li obren judici oral per una causa de corrupció.

Tret de Junts, la resta de partits, incloent-hi ERC, ho han interpretat com la intenció de blindar la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

A Borràs, la investiguen pel presumpte fraccionament irregular d'una sèrie de contractes quan va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes, la ILC.

Això implica que, si s'elimina aquest punt, la presidenta no haurà de deixar l'acta de diputada si finalment s'obre judici oral contra ella.

Des de l'oficina de la presidenta desvinculen aquesta reforma del procés judicial contra ella, però tots els partits, excepte Junts, hi veuen una intencionalitat clara de protegir-la.

Podeu veure la crònica parlamentària que explica aquesta polèmica:

D'un jutjat al Suprem i després al TSJC

La investigació a Borràs per la seva etapa com a directora de la ILC va conèixer-se el novembre del 2018, quan era consellera de Cultura de la Generalitat.

Un any després, quan ja era diputada al Congrés per Junts, el cas va passar al Tribunal Suprem, que va dir que l'acusaria de prevaricació, frau, malversació i falsedat, i el maig del 2020 aquest va demanar un suplicatori per investigar-la.

Borràs ha mantingut sempre que als comptes de la ILC no hi havia cap irregularitat, i que la investigació es devia a una represàlia per la seva trajectòria ascendent dins del partit liderat per Carles Puigdemont.

Un cop es va convertir en diputada al Parlament i va accedir a la presidència de la cambra, el cas va passar al TSJC, i de moment no hi ha cap previsió sobre quan es pot obrir el judici oral.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, el 29 de setembre a Barcelona

 

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya ERC Junts Laura Borràs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut