ERC presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de Pedro Sánchez

El PDeCAT té previst fer-ho aquesta setmana si no arriba l'oferta d'"una taula de diàleg bilateral per trobar una solució política"
Actualitzat
TEMA:
Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra Republicana confirma el seu no als pressupostos generals de l'Estat. El partit republicà acaba d'anunciar que hi presentarà una esmena a la totalitat al Congrés dels Diputats, aquest dimarts.

Els republicans argumenten la decisió perquè diuen que el govern espanyol no ha complert cap de les condicions que havien demanat per poder negociar els comptes.

D'una banda, no han instat la fiscalia perquè intercedís a favor dels presos i tampoc s'ha acabat el que consideren una via repressiva contra l'independentisme, com demostren les detencions de Girona sense una ordre policial.

Així ho ha confirmat aquest dilluns al matí la protaveu del partit, Marta Vilalta:

"Esquerra Republicana diem no al pressupostos generals de l'Estat, diem no al pressupostos de Pedro Sánchez. I,  per això, formalitzarem una esmena a la totalitat que presentarem de manera formal demà dimarts al Congrés."

La formació ho ha anuciat també via twitter:

ERC ha ofert al govern del PSOE la possibilitat d'obrir una taula de negociació fins al dia 12 de febrer amb la finalitat que hi hagi "moviments" que posin fi "a la repressió" contra l'independentisme català, i per entaular una negociació "sobre l'exercici del dret d'autodeterminació".


El PDeCAT també té previst presentar-la

Per la seva banda, el PDeCAT també té previst fer-ho aquesta setmana, però precisa que ho anunciarà quan toqui, després que des de Junts per Catalunya han anticipat la decisió.

El portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, assegura que Sánchez s'ha de comprometre amb el dret a l'autodeterminació i ha recordat que té de límit fins divendres:

"El govern Sánchez ja sap què ha de fer per evitar aquesta esmena a la totalitat: diàleg, terminis, facilitadors internacionals i parlar del dreta a decidir dels catalans i el dret a l'autodeterminació".

El PDeCAT ha confirmat la seva posició en un comunicat on reitera la seva aposta pel diàleg:

"Demanem al president Pedro Sánchez una taula de diàleg bilateral per trobar una solució política al conflicte de Catalunya, amb la presència d'un mediador neutral que garanteixi el compliment dels acords a què s'arribin. Mentre no arribi aquesta oferta en forma de diàleg, el Partit Demòcrata es manté en la no aprovació dels pressupostos i hi presentarem una esmena a la totalitat".


Iceta alerta a ERC que votaran el mateix que PP i C's

En una piulada a Twitter, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha contestat a l'anunci d'Esquerra Republicana que poden acabar votant el mateix que PP i Ciutadans i fent una pinça contrària al progrés i als interessos de Catalunya:

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'Estat ERC
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut