"Ereban: Shadow Legacy", elegit videojoc català de l'any als premis SAGA
- TEMA:
- Videojocs
La Farga de l'Hospitalet ha acollit aquest cap de setmana el Saló del Gaming, centrat a potenciar el català en el sector del videojoc i amb un protagonisme especial per als creadors de videojocs, a través dels tercers Premis SAGA. L'objectiu és ajuntar tots els actors del sector dels videojocs dels territoris de parla catalana i mostrar el valor de la llengua per connectar amb el públic.
Hi han passat més de vuit mil persones, segons els organitzadors, Plataforma per la Llengua amb el suport de la Generalitat.
El principal Premi SAGA ha estat per "Ereban: Shadow Legacy", de l'estudi barceloní Baby Robot Games. A més del reconeixement com a millor videojoc en català de l'any, també s'ha endut el premi a la millor narrativa.
"Ereban: Shadow Legacy" és un joc de sigil i plataformes en què el jugador es converteix en l'Ayana, l'últim descendent d'una raça oblidada, i ha de descobrir la veritat del seu passat i la clau per salvar un univers moribund i moralment gris dominat per místics poders foscos i eines d'alta tecnologia per evadir-se o matar.
Altres premis SAGA
El Premi al videojoc en català de millor art visual ha estat per a "Worldless", de l'empresa Noname Studios, que també s'ha endut el guardó del millor disseny de so.
Pel que fa al premi a la millor jugabilitat, ha estat per a "Hell of an Office", de 43 Studios, i el del públic ha estat per a "El Retrovisor", de Cubus Games.
"CLeM", de Mango Protocol, ha rebut el premi al videojoc en català amb més impacte social. La qualitat general dels jocs presentats ha estat, segons el jurat, superior a la de l'any passat.
També s'ha entregat un guardó al creador de l'any de contingut en català sobre videojocs a Oriludic. En aquest premi, lliurat conjuntament amb l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), el jurat ha valorat sobretot la voluntat d'educar el públic més jove en l'ús saludable i compartit dels videojocs.
A banda dels premis, un aspecte destacat del saló ha estat la LAN Party, amb més de 200 jugadors que han passat les 56 hores del saló jugant amb el seu ordinador o consola a diferents jocs, amb una zona de descans.
També hi ha hagut activitats familiars, pensades perquè es puguin gestionar millor els videojocs a casa.
El sector del videojoc a Catalunya creix, però encara és residual i s'ha notat una frenada, després de l'auge de la pandèmia. Tot i això, és un dels territoris més atractius d'Europa per a la inversió estrangera en videojocs i concentra el 52% de la facturació d'aquest sector a Espanya.
- ARXIVAT A:
- Videojocs