L'actor nord-americà Eric Dane, en una convenció a San Diego el 2017 (Gage Skidmore)

Eric Dane, Mark Sloan a "Anatomia de Grey", anuncia que té ELA

L'actor nord-americà diu que se sent "afortunat" de poder continuar treballant i que desitja tornar al set de rodatge de la sèrie "Euphoria" a partir de la setmana que ve

Redacció / AgènciesActualitzat

L'actor nord-americà Eric Dane, reconegut internacionalment pels seus papers en sèries d'èxit mundial com "Anatomia de Grey" o "Euphoria", ha estat diagnosticat d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

Així ho ha explicat ell mateix en una entrevista a la revista "People", especialitzada en informació de famosos. L'artista de 52 anys ha aprofitat també per demanar privacitat per a la seva família i per a ell en aquest moment delicat.

"M'han diagnosticat ELA. Estic agraït de tenir la meva estimada família al meu costat mentre naveguem per aquest nou capítol."

L'anunci de la seva malaltia arriba poques setmanes més tard que al febrer es fes públic que hi haurà tercera temporada de la sèrie "Euphoria". La ficció d'HBO, on Dane interpreta el paper de l'empresari Cal Jacobs, el pare de Jacob Elordi (que fa el paper d'en Nate) i amb qui té una relació complicada, es començarà a produir el 14 d'abril.

De fet, Dane ha expressat que se sent "afortunat" de poder continuar treballant i que està "desitjant tornar al set" de rodatge a partir de la setmana que ve.

Tot i que el paper que va catapultar-lo a la fama mundial va ser el del cirurgià plàstic Mark Sloan a la sèrie "Anatomia de Grey", l'amic inseparable del doctor Derek Shepherd (Patrick Dempsey), amb un final tràgic després de set temporades.

Dane està casat des de fa més de 20 anys amb l'actriu i model Rebecca Gayheart, amb qui té dues filles de 15 i 13 anys. La parella es va separar el 2018 i més endavant van iniciar el procés de divorci. Però el març passat, Gayheart va demanar cancel·lar el divorci, amb la voluntat de continuar formant una família pel bé de les nenes.
 

Una malaltia sense cura i amb 500 afectats a Catalunya

L'ELA és una malaltia neurodegenerativa de caràcter progressiu que afecta les neurones del sistema motor. Això significa que ataca les cèl·lules nervioses encarregades de controlar els moviments voluntaris dels músculs que permeten caminar, parlar, empassar i, fins i tot, respirar.

Actualment, no té cura, i als EUA l'esperança de vida de les persones que en tenen és d'entre tres i cinc anys després d'haver estat diagnosticades, segons l'Associació de Distròfia Muscular al país, tot i que hi ha alguns pacients que han viscut més d'una dècada.

A Catalunya, l'ELA afecta unes 500 persones, segons dades publicades per la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls, 3.000 arreu de l'Estat i 350.000 mundialment. A més, a tot el món es diagnostiquen cada any 120.000 nous casos.

 

ARXIVAT A:
SalutEstats UnitsCinema
Anar al contingut