Ernest Maragall ho ha anunciat en el ple d'aquest divendres

Ernest Maragall deixarà l'Ajuntament de Barcelona a final d'any

El líder d'ERC ha anunciat al plenari que deixarà l'escó després de l'últim ple del desembre

RedaccióActualitzat

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, deixa el seu escó al consistori. Ho ha anunciat en el ple municipal d'aquest divendres: "Els comunico, senyor alcalde i senyors regidors, que el proper plenari de desembre serà l'últim en què participaré des del meu escó". Aquest ple està previst per al dia 22 de desembre.

Maragall, de 80 anys, ha dit que es tracta d'una decisió "estrictament personal", que pren "a consciència i voluntàriament".

Poc després, el partit ha emès un comunicat en què explica que Maragall "considera que és el moment de finalitzar la seva etapa com a regidor" i que la "raó de fons "de la seva decisió, que diu que ha pres aquesta setmana, és Barcelona.

Afegeix que "seguirà treballant incansablement" per a la ciutat, ara "des d'una posició apartada de la primera línia política, com fan la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes."

Maragall guanya a Barcelona i s'imposa a Colau per molt poc
Ernest Maragall va guanyar les eleccions a Barcelona el 2019, amb el doble de regidors que té ara ERC (ACN)

El republicà deixa l'Ajuntament sis mesos després de les últimes eleccions municipals del 2023, en què ERC va obtenir 5 regidors, la meitat que el 2019, quan ERC va guanyar els comicis a Barcelona, tot i que no va ser elegit alcalde.

El seu escó l'ocuparà Rosa Suriñach, actual cap de gabinet d'Ernest Maragall, que ja va acompanyar-lo a la llista de 2019 i va ser regidora els últims mesos del mandat anterior.

Al juliol Maragall es va presentar com a número dos d'ERC al Senat, però es va quedar fora de la cambra alta.

ARXIVAT A:
ERCErnest MaragallAjuntament de Barcelona
Anar al contingut