Errejón s'alia amb Carmena, Iglesias li retira el suport, i s'obre una crisi a Podem

L'exnúmero dos de la formació lila concorrerà a la comunitat de Madrid amb la formació de Manuela Carmena

Actualitzat

Trencament de relacions entre el líder de Podem, Pablo Iglesias, i l'exnúmero dos del partit, Íñigo Errejón. El detonant ha estat l'anunci que ha fet Errejón de presentar-se a les eleccions autonòmiques de la comunitat madrilenya amb la plataforma Més Madrid, la mateixa que Manuela Carmena.

Pablo Iglesias, que està en ple permís de paternitat, s'ha mostrat dolgut per la maniobra i ha advertit Errejón que Podem s'enfrontarà amb ell a les autonòmiques, tot i que no farà el mateix amb Carmena a les municipals, amb qui sí que compartiran candidatura.

La crisi a la formació lila s'ha precipitat quan Errejón ha anunciat per sorpresa que serà el candidat a la Comunitat de Madrid de la marca Més Madrid.

En una carta conjunta publicada al seu compte de Twitter, Errejón i Carmena defensen la decisió de reproduir a nivell autonòmic la plataforma municipal i fan una crida a unir-s'hi a totes les forces progressistes.

 

 

Carmena i Errejón, en una imatge del mes de maig passat (EFE)

 

Iglesias ho qualifica de "maniobra"

La resposta de la direcció estatal ha estat contundent: Podem concorrerà a les eleccions autonòmiques amb una candidatura única, que competirà amb la d'Errejón.

"Íñigo no és Manuela."

El líder de la formació, Pablo Iglesias, ha interromput la seva baixa de paternitat per criticar que Errejón i Carmena hagin ocultat que tenien pensat crear un projecte electoral propi.

En un missatge d'audio difós a les xarxes socials, el secretari general de Podem ho ha qualificat de "maniobra" que l'ha deixat "tocat i trist":

 

 

En una entrevista a la Cadena Ser, Íñigo Errejón ha assegurat que la seva candidatura continua estant sota la marca Podem, malgrat les paraules d'Iglesias i demana "rebaixar el nivell de drama":

"Jo sóc el candidat de Podem a presidir la Comunitat de Madrid, i no hi ha la menor contradicció, al mateix temps que es convida a les forces germanes, a caminar de la ma de Manuela Carmena".

"Hem de posar-nos d'acord en les coses importants, volíem concórrer amb EU, Equo, ara li sumem a Carmena. Això debilita o enforteix? A mi no se m'ha comunicat res des de Podem, la meva forma de contribuir al canvi polític és obrir-lo tant com sigui possible".

"Estic dins de Podem, faltaria més, m'he deixat cinc anys de feina, hi tinc un compromís, per fer fóra el PP de les institucions i això es fa sumant."

Errejón va desembarcar a la política madrilenya quan les seves tesis van perdre davant de les d'Iglesias, al segon congrés de Vista Alegre.

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo IglesiasComunitat de MadridEleccions autonòmiques 26M
Anar al contingut