Les imatges de les càmeres de seguretat i l'ADN van indetificar Damian Wojnilowicz, detingut a Gal·les (Gwent Police)

Es cola en una casa, la neteja, cuina i deixa una nota: "No pateixis, sigues feliç, menja"

A un home de 36 anys l'han condemnat a 22 mesos de presó a Gal·les per entrar il·legalment en dues cases on va endreçar, netejar i cuinar com si fos casa seva
Redacció Actualitzat
TEMA:
Regne Unit

Una dona de Monmouthshire (Gal·les) va sentir una esgarrifança quan va arribar a casa i es va adonar que algú ho havia netejat i endreçat tot. Al costat d'una ampolla de vi i un bol de dolços hi havia una nota: "No pateixis, sigues feliç, menja."

Lluny de ser una sorpresa amable o una broma, el fet, a més d'inusual, era inquietant i fins i tot terrorífic. Va passar el 16 de juliol: un intrús havia entrat i campat lliurement per casa seva, on vivia sola.

Per més que l'home va fregar el terra, va rentar i estendre la roba, va endreçar i va fer altres feines domèstiques, havia entrat il·legalment a la casa i havia robat el menjar de l'àpat que s'havia preparat a la cuina i l'ampolla de vi que havia trobat al celler.

Un tribunal de Cardiff ha condemnat a 22 mesos de presó el lladre, Damian Wojnilowicz, de 36 anys i detingut arran de l'entrada en un altre domicili uns dies després.


Qui volta per casa?

El 29 de juliol, una alerta de moviment de les càmeres de seguretat avisava el propietari d'una casa d'estiueig a Newport, Gwent, que algú hi havia entrat. A les imatges es podia veure com un home campava per la casa, mentre ell estava atrapat en un embús de trànsit.

De seguida va enviar-hi el seu gendre, que es va trobar un home que semblava borratxo i duia un got de vi a la mà, segons va declarar durant el judici. El va fer fora i poca estona després va ser detingut.

El propietari va comprovar que el lladre s'havia dutxat, havia rentat la roba, l'havia estès i havia cuinat. En canvi --potser perquè el van fer fora--, havia deixat bruta la banyera d'hidromassatge. El propietari va dir que s'havia sentit "malament, impotent i horroritzat".

Les proves d'ADN van confirmar que Damian Wojnilowicz era la mateixa persona que havia entrat a la casa de Monmouthshire.


Violació del domicili i de l'espai personal

Fins que el lladre no va ser detingut, la primera víctima no es va poder recuperar de l'ansietat que li causava pensar que algú havia entrat amb tanta facilitat a casa seva o que, fins i tot, l'hagués vigilat.

"Vaig tenir massa por d'estar-me a casa meva i em vaig quedar amb un amic. Quan vaig tornar a casa m'acompanyava la meva filla, perquè tenia por d'anar-hi sola. Les meves dues filles van venir l'endemà per comprovar-ho tot i tranquil·litzar-me."


El primer que va veure quan va arribar a casa de la feina va ser que algú li havia mogut coses del jardí: les plantes estaven arreglades i havien mogut testos. Després es va adonar que s'havien omplert les menjadores per als ocells. Dins de casa, a més d'utilitzar la galleda i el pal de fregar per netejar, havien buidat la galleda del reciclatge, i la capsa d'unes sabates era a les escombraries i el calçat endreçat.

En una inspecció posterior, la víctima va informar que s'havien substituït els caps de raspall de dents per uns de nous. Durant el judici, la fiscal també va explicar que el lladre havia endreçat la compra als armaris de la cuina i els prestatges de la nevera; fins i tot, havia canviat uns estris de cuina nous que va trobar a la bossa de la compra i havia llençat els vells.

Quan la víctima va preguntar al veí, ell li va dir que havia vist algú estenent la bugada. Però el més inquietant per a ella va ser trobar una ampolla de vi negre al costat d'un got i un obridor, juntament amb un bol de dolços a la taula de la sala i, sobretot, la nota que deia: "No pateixis, sigues feliç, menja."

"He viscut en un estat d'ansietat augmentada que no havia experimentat mai. Em vaig preguntar si era algú que em coneixia, si podia ser un assetjador que sabia que vivia sola i si em podien atacar", va declarar la víctima.

Sense domicili fix i antecedents

Damian Wojnilowicz no té domicili fix i durant el judici es va declarar culpable de dos càrrecs de robatori. La seva advocada va argumentar que en el moment dels delictes no tenia casa, passava dificultats i que havia demanat disculpes.

"Ha expressat el remordiment per les seves accions i ho lamenta tant pels denunciants com pel dany que els ha causat."


Wojnilowicz tenia quatre condemnes anteriors per delictes d'agressió, d'ordre públic i de resistència a l'autoritat.

El jutge, en la sentència, va ser clar: "És una intrusió important a les seves cases. Representa un perill important per a la societat."

 

ARXIVAT A:
Judicial Policial Regne Unit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut