"És com un miracle": rescaten un nàufrag rus que duia 67 dies a la deriva i ha perdut 50 kg

Mikhail Pichugin ha sobreviscut des de l'agost en una barca inflable on duia els cossos del seu germà i el nebot, amb qui navegava amb catamarà en el moment del naufragi
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Rússia

Un home rus ha sobreviscut durant 67 dies navegant a la deriva en una petita embarcació inflable que han acabat localitzant prop de la península de Kamtxatka, a l'extrem nord-oriental de Rússia.

L'home, de 46 anys, havia sortit a la mar per veure balenes juntament amb el seu germà i un nebot de 15 anys, que van morir durant el naufragi del catamarà amb què navegaven, segons ha detallat la Fiscalia del país.

El viatge l'havien començat el dia 9 d'agost a l'illa de Sakhalín, a la regió de Khabàrovsk. "Després es va perdre la comunicació amb ells i no se sabia la ubicació del vaixell", han explicat els fiscals de transport russos.

La petita embarcació inflable la van localitzar aquest dilluns cap a les 10 del vespre, hora local, quan va creuar-se amb la trajectòria d'un pesquer que navegava per les aigües del mar d'Okhotsk, a uns 1.000 quilòmetres (670 milles) del punt de partida del catamarà.

A l'home van trobar-lo en un estat de màxima debilitat. En les imatges que ha distribuït la Fiscalia se'l pot veure molt barbut i amb una armilla salvavides agafant una corda del vaixell que l'està rescatant mentre crida als pescadors. "No tinc gaires forces!", se sent que explica l'home, que segons l'agència de notícies RIA Novosti es diu Mikhail Pichugin.

Alexei Arykov, el propietari del vaixell de pesca que va trobar el supervivent, ha detallat a la mateixa agència que Pichugin estava "en estat greu, prim, però conscient".

A la petita barca hi duia els cadàvers dels seus dos acompanyants, de 49 i 15 anys, respectivament.
 

S'ha aprimat 50 quilos

A l'agost, els serveis d'emergència russos van posar en marxa una recerca amb helicòpters i un avió per intentar localitzar el catamarà, però no se'n van sortir.

"És com un miracle", ha dit la dona del supervivent, Yekaterina, després del rescat. Segons ha explicat, al catamarà tan sols hi duien menjar i aigua per un parell de setmanes, i ha detallat que el pes del seu marit pot haver ajudat a salvar-li la vida. Segons la televisió russa, l'home pesava 100 quilos i n'ha perdut 50.

Tot just arribar a port, el nàufrag va ser traslladat amb llitera cap a terra ferma, on va ingressar a l'hospital en estat greu.

ARXIVAT A:
Rússia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut