DO Baix Ebre Montsià

Es crea la quarta denominació d'origen de l'oli, la DO Baix Ebre Montsià

El Baix Ebre i el Montsià estrenen la nova denominació d'origen pel sector de l'oli. És la quarta que hi ha a Catalunya i s'ha presentat, justament, en una fira d'oli que es fa aquest cap de setmana. La DO Baix Ebre Montsià, batejada amb el nom genèric d'ACOBEM, engloba tretze cooperatives i és la quarta que té Catalunya a banda de la Terra Alta, la de Garrigues i la de Siurana.

Actualitzat
En plena campanya de collita d'olives, els olis que s'elaboren a les comarques del Baix Ebre i Montsià han rebut el reconeixement amb la denominació d'origen. Amb el nom genèric d'ACOBEM hi ha tretze cooperatives que treballen a les dues comarques, majoritàriament amb les varietats Morruda, Sevillenca i Farga. Olives que donen lloc a uns olis d'oliva verge extra molt transparents, d'un groc verdós o daurat i agradables al paladar. La presentació de la DO Baix Ebre Montsià es va fer ahir al migdia a la setena edició de la Fira de l'Oli Novell de Santa Bàrbara, que estarà oberta tot el cap de setmana i en la qual s'hi poden trobar des d'eines i maquinària per al camp fins a oli, cítrics i vi. Amb la denominació d'origen Baix Ebre Montsià ja són quatre els olis més destacats i protegits de Catalunya, el de la Terra Alta, el de Garrigues i el de Siurana.
Anar al contingut