Giuliani, davant el jutjat després de conèixer la quantitat que havia de pagar (REUTERS/Bonnie Cash)

Es declara en bancarrota Rudy Giuliani just després de ser condemnat per difamació

L'advocat ha estat condemnat a pagar 148 milions de dòlars per difamació

Rudy Giuliani, exalcalde de Nova York i antic advocat de Donald Trump, s'ha declarat en bancarrota aquest dijous. Ho ha fet poc després que un jurat decidís que havia de pagar 148 milions de dòlars per haver difamat dues dones. Es tracta de dues treballadores del procés electoral a Georgia el 2020. Giuliani les havia acusat d'haver ajudat a manipular els resultats perquè Donald Trump no en sortís guanyador.  

A més d'aquests 148 milions, en deuria 5 més en concepte de nòmines dels seus advocats i per responsabilitat fiscal, a més d'altres molts milions, entre 100 i 500, per sentències potencials per altres denúncies fetes contra ell. Una d'elles per part del fill de Joe Biden, Hunter, per violació de privacitat després que se li robés informació del seu laptop.

Giuliani, de 79 anys, va ser catapultat a la fama pel lideratge que va demostrar com a alcalde després de l'atac contra les Torres Bessones de Nova York el 2001. Després de deixar l'alcaldia va treballar en les campanyes electorals de diversos candidats republicans, i fins i tot va estudiar la possibilitat de presentar-se ell mateix a la cursa presidencial de 2008.

Durant un any va liderar les enquestes per guanyar les primàries del seu partit. Però un excés de cofoisme pel seu paper després de l'11S i el fet que no fos prou conservador per a molts seguidors republicans van enfonsar el seu somni de liderar el país.

L'advocat i polític va tornar a la primera pàgina de l'actualitat quan va ser contractat per Donald Trump amb l'objectiu de trobar la manera d'invalidar el resultat de les eleccions del 2020.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut