Es dispara el nombre de positius de Covid a Madrid els últims dos mesos
A Catalunya, s'han estabilitzat el nombre de casos, mentre que a la Comunitat de Madrid, que començava el juliol amb 342 diagnosticats, la xifra s'ha enfilat fins als 13.044
L'evolució de la Covid-19 a Madrid és preocupant. La comunitat començava el mes de juliol amb una situació més favorable que Catalunya. La primera setmana de juliol, a Madrid, s'hi van diagnosticar 342 casos i, a Catalunya, gairebé tres vegades més.
La corba és creixent en tots dos casos i empitjora a partir de la segona quinzena d'agost. Però mentre a Catalunya s'estabilitza, a la Comunitat de Madrid es dispara i s'arriben a comptar 13.044 casos a finals d'agost.
Amb el 34% dels contagis detectats a Espanya, amb 1.882 ingressats en planta i 225 a les UCI, les autoritats sanitàries de Madrid estan preocupades, però no alarmades.
I per posar les coses en context asseguren que, si durant el pic de la pandèmia ingressaven al dia als hospitals 1.650 pacients, ara n'hi entren 235. Enrique Ruiz Escudero, conseller de Salut de Madrid, ha argumentat l'increment de casos:
"Aquesta és la veritat i la realitat del moment. Si es parla de l'elevat nombre de contagis a Madrid és perquè tenim una alta densitat de població i una gran mobilitat, però també perquè hem augmentat la nostra capacitat de detecció diagnòstica en gairebé un 90%."
Amb l'increment de l'activitat laboral, de la mobilitat als transports i de la tornada a les escoles, Madrid es prepara per a setmanes crucials. Per frenar l'expansió del virus, es limiten les reunions familiars a un màxim de 10 persones i es redueixen més els aforaments, entre altres mesures.
També es compraran 2 milions de testos ràpids per distribuir als centres de salut, residències o als llocs on es detectin brots. Antonio Zapatero, responsable Pla Covid Madrid, ha elogiat aquesta nova estratègia:
"Ens permetrà tenir els resultats molt abans, fer un seguiment més estret del pacient i estalviar moltes proves de PCR."
El retard en el resultat de les PCR és un dels problemes que hi ha, i també la pressió sobre els centres d'atenció primària on es fa un seguiment actual a 9.000 persones. Sobre els rastrejadors, asseguren que ara n'hi ha 600 i que a partir del 15 de setembre s'incorporaran 250 militars de l'UME.
Les mesures es revisaran cada 15 dies i no es descarta, si puja la pressió hospitalària, reactivar l'hospital d'IFEMA. Però de moment està descartat cap confinament perimetral d'una ciutat que entre la gent que hi viu o hi entra per treballar o per estudiar... aglutina més de 7 milions de persones segons els càlculs de l'Ajuntament.
- ARXIVAT A:
- Coronavirus Comunitat de Madrid